EXCLUSIV  Adrian Dobre l-a dat în judecată pe Cristian Ghinea. ”Făcătură electorală”

Adrian Dobre l-a dat în judecată pe Cristian Ghinea după ce fostul ministru al Fondurilor Europene a afirmat că actualul purtător de cuvânt al PSD voia să dea toți banii dintr-un proiect pe șepci, ceasuri, benzină, stick-uri și mașini închiriate. Secretarul de stat al PSD a explicat cum s-a ajuns în această situație, la DCNews LIVE. 

”Nu trebuie să lămuresc eu disputa cu domnul Ghinea, justiția trebuie să o lămurească”, a spus Adrian Dobre, la DCNews LIVE. ”Eu, mai mult decât a-l trimite în justiție să explice în fața judecătorului inepțiile pe care le-a prezentat acolo, mai mult nu am ce să fac” a completat Adrian Dobre. 

[citeste si]

”Am găsit foarte multe lucruri greșite- n.r. în ministerul Muncii. Domnul Ghinea presupun că a avut o promisiune când a intrat în Guvern. Imediat cum a intrat în Guvernul dlui Cioloș, a fost foarte interesat să achiziționeze pe fonduri europene 500.000 de biciclete, 500.000 de tablete în an electoral. Interesul domniei sale pentru proiecte pe fonduri europene, mai ales cele cu sume mari era extrem de crescut. S-a făcut foarte repede propunerea de prindere în proiect a achiziției bicicletelor și tabletelor care urmau să fie repartizate pe teritoriul național în 2016, an electoral, pentru tinerii defavorizați. În mod evident, înțelegând miza în primul rând penală și-n al doilea rând miza electorală, m-am opus din toate puterile acestei sugestii. (...) Lucrurile s-au tărăgănat, a tot încercat să-și impună aceste tipuri de achiziții, cu toții ne-am opus, dar proiectul nu era al Ministerului Muncii, era al ANOFM-ului, care este ordonator de credite. Ca să poată să-și impună această achiziție, dl Ghinea a făcut tot ce a putut posibil ca să zburăm din Guvern, am zburat din Guvern în mod evident, mai ales că eram și din PSD. După aceea, s-a pierdut prefinanțarea și nu a mai putut să insereze această cheltuială majoră. În mod evident, supărarea dlui Ghinea a fost foarte mare și pot să înțeleg, pentru că promisese că va livra în țară bunurile în an electoral. După aceea, nu știu din ce surse, a văzut un buget al respectivului proiect și probabil că la cheltuielile de publicitate oamenii au pus pixuri, șepci, tricouri. A luat cheltuielile respective de 1-2% din proiect și le-a prezentat public ca fiind intenția mea de a cheltui toți banii din proiect pe acele șepci, tricouri, pixuri, ceea ce, sigur, a fost o manipulare.” a explicat Adrian Dobre. 

”O făcătură electorală”

PSD-istul a mai precizat că la vremea când Cristian Ghinea voia să cumpere biciclete și tablete era ”tehnocrat, nu era membru de partid, distribuția pe proiect european pentru a scoate tinerii fără slujbă, fără pregătire, fără training din sărăcie și a-i aduce către piața muncii nu era dată nici de faptul că-i dădeai o tabletă, nici de faptul că-i dădeai o bicicletă. Era o făcătură electorală”. 

Vezi de la minutul 55:30

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel