A murit actriţa Sue Lyon, interpreta personajului Lolita din filmul cu acelaşi nume

Actriţa americană Sue Lyon, cunoscută pentru interpretarea personajului Lolita din filmul cu acelaşi nume de Stanley Kubrick, adaptare a romanului lui Vladimir Nabokov, a murit la vârsta de 73 de ani, relatează sâmbătă AFP care citează New York Times.

Potrivit cotidianului american, care citează o sursă apropiată actriţei, aceasta a murit joi seara, în Los Angeles.

Născută în iulie 1946, ea a fost aleasă la 14 ani pentru a juca în filmul lui Kubrick, lansat în 1962. Pentru interpretarea acestui rol, Sue Lyon a câştigat un Glob de Aur.

Regizorul a dorit ca actriţa aleasă să aibă o vârstă mai mare faţă de cea a personajului Lolita din cartea lui Nabokov, pentru a evita scandalul.

Pentru a scăpa de cenzură, Kubrick a atenuat în mod voluntar aspectele cele mai provocatoare din romanul ce narează o relaţie pedofilă între o adolescentă şi un bărbat adult, care devine tatăl ei vitreg.

Sue Lyon drept "nimfa perfectă" pentru interpretarea Lolitei

După cum reaminteşte New York Times, Nabokov a descris-o pe Sue Lyon drept "nimfa perfectă" pentru interpretarea Lolitei. Ulterior, el a declarat că i-ar fi plăcut să o vadă în acest rol pe actriţa franceză Catherine Demongeot ("Zazie dans le Métro" - 1960).

După "Lolita", Sue Lyon a jucat în aproximativ douăzeci de alte filme înainte de a-şi încheia cariera, în 1980, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel