EXCLUSIV  Trei uleiuri care te ajută să naști ușor natural. Mirela Vescan: Deși era programată la cezariană, prietena mea a născut rapid, fără dureri / Dr. Angela Laur: Există o explicație științifică

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dr. Angela Laur, specialist în aromaterapie, a vorbit despre cele trei uleiuri care, combinate, te pot ajuta să naști ușor natural.

"Ultima oară când ne-am întâlnit, ţi-am spus că am o prietenă însărcinată și tu mi-ai spus aşa - trebuie să reţinem următoarea formulă: 10 ml ulei de migdale, 4 picături ulei de iasomie, 3 picături ulei de lavandă. Sunt trei modele de uleiuri care au fost magice pentru prietena mea. În ultima lună de sarcină, ea s-a masat pe burtă cu acest amestec de uleiuri şi, deşi era programată la cezariană, a născut rapid natural, fără dureri, în mai puţin de o oră", a spus Mirela Vescan, în emisiunea Mi-Th Influencer.

"Există o explicaţie ştiinţifică"

"Există o explicaţie ştiinţifică. Avem nevoie doar de un ulei vegetal. Că este de migdale, că este de cocos, că este de argan, de jojoba, de avocado asta, în principiu, nu contează. Cel mai important este să fie de calitate. Am dat uleiul de migdale doar din motivul că este foarte fluid şi se absoarbe uşor de piele. Iasomia este piesa importantă, unda din piesele importante.

Uleiul esenţial de iasomie este un prohormonal, adică el echilibrează producerea de hormoni în corp. În funcție de persoana care îl foloseşte, pe unii hormoni îi va stimula, pe alţii îi va reduce - în funcţie de nevoile corpului tău. O femeie însărcinată, folosindu-l, va stimula producerea de anumiți hormoni de care are nevoie corpul în perioada de sarcină. Adică prolactina, oxitocina, estrogenii, progesteronul etc. Îi va aduce în echilibru normal, benefic corpului respectiv.

Când noi suntem într-un echilibru perfect hormonal, corpul ştie când a venit momentul să nască. De ce o femeie nu are contracții, deși termenul de sarcină îţi spune că este momentul să naști? Este redusă cantitatea de anumiţi hormoni și medicul ce face? O injecție cu oxitocină ca să stimuleze naşterea. Noi nu trebuie să stimulăm, corpul singur trebuie să producă anumiţi hormoni.

Lavanda este un spasmolitic, adică reduce spasmul. Tot lavanda are efecte de reducere, diminuare sau chiar eliberare totală de anumite frici. Frica duce la un spasm. Orice spasm este durere. Atunci, lavanda, eliberându-ne de frici, înlăturând spasmul, face să dispară durerea. Acesta este mecanismul.

Un ulei a echilibrat hormonal, celălalt ulei a redus din frici, a înlăturat spasmele şi, făcând acest lucru cu o lună înainte de data presupusă a naşterii, corpul se pregăteşte", a explicat dr. Angela Laur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel