EXCLUSIV  Untold, cel mai aşteptat festival “nebun” al anului

Ellie Goulding
Ellie Goulding

Festivalul Untold de la Cluj-Napoca revine cu cea de-a treia ediţie între 3 şi 6 august.  

În mijloc de vară, cu soare şi distracţie şi cu mulţi alţi Feţi-Frumoşi antrenaţi în mânuirea microfonului, chitarelor şi sintetizatoarelor şi înconjuraţi de magice lumini de troboscop şi lasere, vor reveni la Cluj, unii chiar de la capătul Pământului, ca să ne aducă o experienţă de neuitat, Armin van Buuren, recunoscut oficial drept cel mai popular DJ din lume, John Newman, care, cu melodiile sale, aduce profunzime şi culoare peisajului muzical, scriind, compunând, remixându-şi propria muzică, Martin Garris, tânărul “savant” al muzicii electronice, Steve Aoki, headliner la marile festivaluri din lume, producător de muzică electro house şi fondatorul asociaţiei caritabile care îi poartă numele, care strânge fonduri pentru organizaţii umanitare din întreaga lume, Ellie Golding, în premieră în România, nominalizată la Premiile Grammy.  

(w670) Atmosfera

Atmosferă incendiară la Untold

Festivalul Untold de la Cluj-Napoca revine cu cea de-a treia ediţie între 3 şi 6 august.  În total, aproape 200 de artişti urmează să urce pe scenele evenimentului, în cele 4 zile de festival.

Unii dintre cei mai buni DJ house şi techno ai lumii, Afrojack,  Axwell ^ Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Alan Walker, Marshmello şi Steve Aoki, Solomun, Sven Väth, Chris Liebing, Dubfire, Jamie Jones şi Loco Dice, se regăsesc printre artiştii de la UNTOLD în acest an.

Li se adaugă Andy C, Borgore, Chase & Status (DJ Set), Dub FX, Pendulum (DJ Set) şi Sigma (DJ Set), 6 dintre cei mai buni artişti ai genurilor dubstep, drum & bass, trap şi hiphop.

(w670) Armin van

Armin van Buuren

Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell şi Martin Garrix au mai fost prezenţi la festival în cadrul ediţiilor anterioare, însă, Axwell ^ Ingrosso, Steve Aoki, Alan Walker şi Marshmello vin pentru prima dată la Cluj-Napoca, alături de Dillon Francis, Don Diablo, Redfoo, Tujamo, Lost Frequencies, Dannic, Sunnery James & Ryan Marciano şi Sander van Doorn.

Ellie Goulding, Hurts, MØ, R City, Tinie Tempah, Example & DJ Wire şi Jasmine Thompson vor susţine show-uri live pe UNTOLD Arena.

(w670) John Newma

John Newman

În doar doi ani, UNTOLD a reuşit să devină un fenomen internaţional şi unul dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale din Europa. La cea de-a doua ediţie, peste 300.000 de participanţi veniţi din întreaga lume au trăit experienţa unică, alături de cei peste 150 de artişti internaţionali. Prima ediţie UNTOLD a fost desemnată BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015, singura competiţie de acest gen din Europa şi locul unde industria de specialitate, organizatorii şi festivalurile sunt răsplătite pentru creativitate, viziune, expertiză şi efort.

O altă recunoaștere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului  2015.

(w670) steve-aoki

Steve Aoki

Organizatorii festivalului de muzică electronică Untold au anunţat că cea de-a treia ediție a evenimentului reprezintă o investiție de aproximativ 10 milioane de euro, jumătate din această sumă fiind asigurată din biletele vândute pentru festival, ei explicând că bugetul destinat cooptării de artiști a crescut și el semnificativ.

De asemenea, managerul evenimentului a declarat că 50% din buget este asigurat din bilete, iar creșterea bugetului general a permis și mărirea cu 50% a bugetului destinat onorariilor pentru artiști, numărul acestora ajungând în acest an la peste 200.

„Desfășurăm anual un top cu preferințele fanilor și încercăm să le satisfacem dorințelor. Untold nu mai este doar muzică, ci și o experiență aparte și din fericire acesta este feedbackul participanților, dar și din partea unor artiști ca Armin van Buuren., care a afirmat că la Cluj are cel mai bun show al lui. Martin Garrix spunea că așteaptă festivalul nebun de la Untold, iar pentru noi, descrierea aceasta de „nebun” este un feedback excelent. Pentru bugetul investit, este cea mai înaltă experiență pe care o poate trăi un tânăr în România, ne dorim cei mai buni artiști, cea mai bună producție la un preț accesibil unui tânăr. Ne așteptăm să fie cea mai bună experiență de până acum la Untold. Ne dorim să oferim o fantezie în viața reală”, a mai spus managerul general al festivalului, Bogdan Buta, într-o conferinţă de presă.

(w670) Afrojack

Afrojack

Organizatorii festivalului au prezentat și un trailer al filmului introductiv pentru eveniment, explicând că o parte a video-ului a fost filmat în Pădurea Hoia-Baciu, unul dintre actori este un participant la festival, în timp ce personajul principal al poveștii este un dragon magic.

„Nu este vorba doar despre line-up, ci despre o poveste frumoasă care continuă ce am început în 2016, când am prezentat un magician milenar care reușește să dea putere Transilvaniei și orașului folosind rădăcinile acestei zone. S-a găsit forța necesară pentru a merge mai departe și acum avem un nou personaj. Este vorba despre dragonul protector născut din stele. Este dragonul care păstrează toate secretele de pe această lume, iar el este chemat la Cluj pentru a ajuta la redescoperirea unor pietre din trecut, care reprezintă, fiecare dintre ele, o calitate pe care o avem fiecare. Cam acesta ar fi conceptul”, a explicat Edy Chereji, Director de Marketing și Comunicare.

(w670) Jasmine Th

Jasmine Thompson

În 2016, Magicianul a apărut pentru prima dată în universul Untold, fiind o prezență milenară. Acesta deţine o forță supranaturală absolută, singurul care poate controla portalul ce face legătura între cele doua lumi: cea reală şi cea fantastică. În 2017, Magicianul aduce în lumea noastra un simbol-protector, Dragonul, care a mai fost pe pământ cu foarte mult timp în urmă, când oamenii încă credeau în magie. Povestea din acest an traspune festivalierii într-o călătorie cu mii de ani în urmă, când destinul oamenilor era supus bătăliilor legendare. Balanța dintre bine și rău era prea mult înclinată în partea răului, iar o forță întunecată pusese stăpânire peste întreg pământul. Mii de cavaleri au încercat, fără sorți de izbândă, să restabilească echilibrul, însă nici un om nu a avut puterea să înfrunte răul. Protector al oamenilor, cu puterile sale nemărginite, Magicianul îl cheamă într-o noapte de august, în mijlocul luminișului din pădurea Hoia-Baciu, din inima Transilvaniei, pe Dragonul protector. Acesta, înzestrat cu știința tuturor lucrurilor văzute și nevăzute din univers, este singurul care cunoaște numele reale ale tuturor lucrurilor. Dragonul răspunde chemării Magicianului şi dăruiește 4 pietre cu puteri extraordinare, esențe ale Iubirii, Speranței, Curajului și Încrederii, celor mai curajoși dintre cavaleri. Prin puterea lor magică, cavalerii descătușează forțele binelui de pe tot pământul și înving răul. Odată cu triumful binelui se naște Ordinul Cavalerilor Dragonului. Pentru a proteja secretul pietrelor, urmașii cavalerilor le ascund într-un cufăr, dar urma acestuia se pierde în istorie și lumea uită cu totul această poveste. De atunci au trecut mii de ani, iar acum este momentul ca, în cele 4 nopţi magice de august, zeci de mii de tineri să redescopere puterea pietrelor Dragonului.

În 2015, Untold a atras atenția printr-o campanie de promovare a evenimentului numită Pay with Blood, în care donatorii de sânge primeau bilete gratuite la festival. Inițiativa a fost remarcată pe plan international, deoarece asocierea dintre Transilvania, Vlad Țepeș, vampiri și donarea de sânge a fost o decizie de marketing strălucită.

(w670) Alan Walke

Alan Walker

Veţi putea cânta şi dansa alături de…


Ellie Goulding (născuta Elena Jane Goulding pe 30 decembrie 1986 în Hereford) este o cântăreață, cantautoare, multi-instrumentistă și actriță engleză. Cariera sa a început când i-a întâlnit pe producătorii muzicali Starsmith și Frankmusik, iar ulterior Jamie Lillywhite i-a devenit manager și A&R. După ce a semnat cu Polydor Records în iulie 2009, Goulding și-a lansat extended play-ul de debut, An Introduction to Ellie Goulding.

În 2010, ea a devenit a doua artistă care, în același an, s-a clasat pe poziția #1 în sondajul BBC Sound of... și a câștigat Critics' Choice Award la Brit Awards. Goulding și-a lansat albumul de studio de debut, Lights, în 2010. Albumul a debutat pe locul 1 în UK Albums Chart cu vânzări de peste 850.000 de exemplare în Marea Britanie. Coverul ei Your Song pentru piesa lui Elton John a atins poziția #2 în Marea Britanie în decembrie 2010, iar pe 29 aprilie 2011 ea a interpretat piesa la nunta Prințului William și Catherinei Middleton la Palatul Buckingham. Piesa de titlu a albumului, Lights, a fost lansată în SUA în martie 2011 și a ajuns pe locul 2 în Billboard Hot 100, ulterior fiind certificată de tripla-platină de către Recording Industry Association of America (RIAA).

Cel de-al doilea album al lui Goulding, Halcyon, a fost lansat în octombrie 2012, piesa Anything Could Happen precedând albumul ca single principal. Halcyon a debutat pe locul 2 în UK Albums Chart și, după 65 de săptămâni, a urcat pe prima poziție. Același album, Halcyon, a debutat pe locul 9 în topul Billboard 200, fiind  debutul său de top 10 în Statele Unite. Halcyon Days, o re-editare a lui Halcyon, a fost lansat pe 23 august 2013, incluzând noi single-uri printre care Burn, care a devenit primul single UK number-one al ei. În aceeași lună, la BRIT Awards 2014, Goulding a primit premiul Best British Female. La finele anului 2013, Ellie Goulding a înregistrat vânzări estimate de 4 milioane de albume și 15 milioane de single-uri în lumea întreagă.

Ellie Goulding este una dintre cele mai apreciate artiste britanice ale valului indie-pop, piesele ale ei ocupând poziții fruntașe în clasamentul single-urilor din UK, intrând în playlist-urile posturilor de radio de pretutindeni. În ianuarie 2015, Ellie a lansat piesa Love Me like You Do, înregistrată pentru coloana sonoră a filmului Fifty Shades of Grey. Melodia a devenit hit la nivel internațional, pentru această piesă, Ellie primind prima sa nominalizare la Grammy, în categoria Best Pop Solo Performance. Ultimul album al artistei, Delirium, a fost lansat în 2015. Discul a debutat pe poziția a 3-a atât în topul american Billboard 200, cât și în topul albumelor din Marea Britanie.

(w670) Dimitri V

Dimitri Vegas şi Like Mike

(w670)

Axwell Ingrosso

Trupa Hurts, care a luat ființă în 2009 în Manchester, la inițiativa solistului Theo Hutchcraft și producătorului Adam Anderson, revine în România pentru a concerta la Untold 2017. La începutul anului 2010, trupa a lansat oficial primul său single Better Than Love și a început să cânte la diferite evenimente live. Albumul de debut, Happiness, a fost lansat oficial pe data de 3 septembrie 2010 și conține un duet cu cântăreața australiancă Kylie Minogue. Discul a intrat în majoritatea topurilor de specialitate și a înregistrat vânzări de peste 1 milion de unități. În luna martie 2013, trupa a lansat albumul secund, intitulat Exile.

(w670) Hurts

Hurts

Hurts este una dintre cele mai captivante trupe de pe scena electro pop britanică, dovadă fiind fanii ce vin mereu în număr mare la concerte. Acest entuziasm de a vedea formația live s-a simțit și în cadrul celor 4 show-uri susținute în România. Primul concert Hurts din țara noastră a avut loc în 2011, în Fratelli, și a fost Sold Out. Cel de-al doilea s-a desfășurat pe o scenă mai mare, în cadrul festivalului Summer Well 2012. A urmat un nou concert la Romexpo, în octombrie 2013, ultimul având loc în cadrul Summer Well 2016.

(w670) Martin-Gar

Martin Garrix sans fire

Artistul britanic John Newman se reîntoarce pe scena principală a festivalului Untold. După ce a fost prezent la prima ediție a festivalului, John Newman s-a declarat încântat și nerăbdător să facă parte din line-up-ul Untold 2017. Colaborările cu Calvin Harris și Rudimental i-au adus melodiile pe primele locuri în topurile internaționale. La doar 27 de ani, artistul are deja numeroase melodii ce s-au clasat pe primul loc în topurile din Marea Britanie. Love me again, Blame, Give me your love și multe alte hituri se vor auzi live pe Dragon’s Nest.

(w670) Julio Meji

Julio Mejia și Matt Toth

Tot pe scena Untold vor veni  și doi componenți ai trupei G.T.A sau Good Times Ahead, Julio Mejia și Matt Toth sunt doi DJ și producători de muzică house, electro house și hip hop din SUA și vin pentru prima dată în România. Cei doi au participat la turneele mondiale ale unor artiști precum Rihanna, Calvin Harris și Tiesto.  

(w670) Un festiva

Un festival nebun la Cluj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel