Turneu Miami: Sorana Cîrstea, victorie de senzație

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri, în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a învins-o pe letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 19, cu 7-6 (4), 3-6, 6-3.

Meciul a fost întrerupt, joi, la scorul de 6-6 (6-4), din cauza ploii, și a continuat cu o dublă greșeală a balticei, care i-a adus Soranei primul set.

Cîrstea (26 ani, 65 WTA) a condus cu 2-0 în acest meci, dar apoi și-a pierdut serviciul, însă a reușit un nou break, ducând scorul la 3-1. Au urmat trei ghemuri la rând luate de jucătoarea baltică (26 ani, 25 WTA), care a preluat conducerea cu 4-3. Sorana a făcut un nou break, iar apoi a avut 5-4, dar Sevastova a egalat (5-5, 6-6), meciul ajungând în tie-break. Letona a luat primul punct, dar Sorana Cîrstea a câștigat cinci consecutiv, iar apoi a ajuns la 6-2, ratând două mingi de set. Partida s-a întrerupt la scorul de 6-4 pentru româncă, informează Agerpres.

Partidă echilibrată

Românca a început cu break setul secund, dar apoi și-a pierdut serviciul. Sorana a reușit un nou break și apoi s-a desprins la 3-1. Sevastova s-a apropiat la 3-2, iar apoi a restabilit egalitatea, 3-3, după o dublă greșeală a reprezentantei noastre. Sevastova a preluat conducerea, cu 4-3, după o minge vehement contestată de Cîrstea, care s-a certat cu arbitrul de scaun pentru o minge considerată afară de unul dintre arbitrii de linie. Nervii Soranei au cedat și aceasta a aruncat o o sticlă de suc pe teren, iar apoi nu a mai reușit să fie cu mintea la meci, pierzând setul cu 3-6 (cinci ghemuri consecutive luate de Sevastova).

Sorana Cîrstea a reușit să se adune după o discuție cu antrenorul Marius Comănescu, începând în forță setul al treilea, cu 3-0. Cîrstea a avut apoi 4-1, dar Sevatova s-a apropiat la 4-2, moment în care jocul a fost întrerupt timp ce circa cinci minute din cauza ploii. Cîrstea a părut deconectată și a cedat serviciul la zero, iar scorul a devenit 4-3. Românca a replicat cu un re-break, iar apoi a reușit să încheie setul cu 6-3, după două ore și 12 minute de joc efectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel