Tim Cook, șeful Apple, își donează averea de 785 de milioane de dolari

Tim Cook, CEO Apple, în vârstă de 54 de ani, a declarat revistei Fortune că intenționează să își doneze întreaga avere, estimată la 785 de milioane de dolari, în scopuri caritabile.  

Pentru Tim Cook, schimbarea lumii a reprezentat un obiectiv mult mai important decât să facă bani: "Vrei să fii pietricica din balta care creează undele schimbării", a declarat șeful Apple. 

Cook a declarat că a început deja să investească în diverse proiecte de caritate, încercând "să dezvolte o abordare mai sistematică a actelor filantropice care să meargă dincolo de semnarea de cecuri".  Milionarul decis să își doneze întreaga avere planifică să înceapă actele de caritate după ce va plăti taxa de școlarizare în colegiu a nepotului său, care are acum doar 10 ani.

Revista Fortune îl plasează pe Tim Cook pe primul loc în topul marilor lideri ai lumii, șeful CEO devansându-i pe Mario Draghi, Xi Jinping, Papa Francisc și Narendra Modi.

Averea lui Cook, în baza acțiunilor Apple deținute, este estimată la circa 120 de milioane de dolari. Directorul general al Apple mai are în proprietate acțiuni restricționate al Apple în valoare de 665 de milioane de dolari.

Tim Cook, CEO-ul Apple, homosexual. A vorbit pentru prima dată despre orientarea sa sexuală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel