Tim Cook, CEO-ul Apple, homosexual. A vorbit pentru prima dată despre orientarea sa sexuală

Tim Cook, preşedintele-director general, care a preluat Apple după moartea lui Steve Jobs, a vorbit pentru prima dată public despre orientarea sa sexuală, într-un editorial scris pentru Bloomberg Businessweek, în care a spus că este homosexual, scrie time.com.

"Sunt mândru că sunt homosexual şi consider că această orientare sexuală este printre marile daruri pe care mi le-a dat Dumnezeu", a scris Tim Cook - şeful gigantului american Apple, care a preluat conducerea companiei după moartea lui Steve Jobs -, într-un editorial publicat de Bloomberg Businessweek.

Aceasta este pentru prima dată când Cook, cunoscut pentru discreţia cu care îşi înconjoară viaţa privată, vorbeşte despre orientarea sa sexuală, despre care se vorbea deja neoficial în afara companiei.

CITEȘTE ȘI: Câţi bani a câştigat directorul executiv al Apple în 2013

Şeful Apple a mai spus că prietenii şi colegii din cadrul companiei ştiau că este homosexual.

"Nu mă consider un activist, dar îmi dau seama de cât de mult am beneficiat din sacrificiile altora. Aşa că, dacă faptul de a afla că şeful Apple este gay poate ajuta pe cineva care se luptă să se accepte sau dacă aduce vreo alinare cuiva care se simte singur sau dacă poate inspira oamenii să insiste asupra drepturilor egale, atunci merită să renunţ la o parte din intimitate", a mai spus Cook.

Tim Cook a preluat funcţia de director general (CEO) al Apple în august 2011, după retragerea lui Steve Jobs, care a murit la scurt timp după aceea, pe 5 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel