STUDIU: Fumatul nu ajută la slăbit

Fumatul nu ajută la slăbit, așa cum se credea până acum, ci renunțarea la acest viciu.

Un studiu american a arătat că fumatul a atenuat abilitatea femeilor supraponderale de a simți gustul zahărului și al alimentelor bogate în grăsimi, ceea ce înseamnă că a dus la consumul mai multor calorii pentru a satisface nevoia de astfel de alimente.

Yanina Pepino, profesor asistent de medicină la Washington University School of Medicine, și Julie Mennella, biopsiholog la Monell Center din Philadelphia, au studiat patru grupe de femei, cu vârsta între 21 și 41 de ani.

CITEȘTE ȘI: STUDIU Câţi fumători mor, într-adevăr, din cauza fumatului?

Grupele erau alcătuite din femei obeze fumătoare, femei obeze nefumătoare, fumătoare cu masă normală şi nefumătoare cu masă normală.

"Comparativ cu celelalte trei grupuri, participantele obeze și fumătoare au perceput mai puțin gustul dulce și textura cremoasă a budincilor", a spus Pepino.

"Rezultatele noastre arată că apariția acestor pofte intense, dar însoţite de o lipsă a abilităţii de a simţi gustul dulce şi grăsimea din alimente, ar putea face ca femeile să mănânce mai mult. Din moment ce fumatul și obezitatea sunt factori de risc pentru boli cardiovasculare şi metabolice, povara suplimentară de a te lupta cu pofta de grăsimi și zahăr, fără a le simţi pe deplin gustul, ar putea fi o ameninţare reală la adresa sănătăţii", a mai explicat Yanina Pepino cercetătoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel