Separatiștii recunosc: avem lansator de rachete Buk

Un lider renegat al rebelilor din Estul Ucrainei a confirmat că separatiștii au fost în posesia unui lansator de rachete SA-11 (supranumit Buk), precum cel cu care, potrivit informațiilor SUA, ar fi fost doborât zborul MH17.

Alexander Chodakowski, unul dintre comandanții separatiștilor pro-ruși din Ucraina, a mărturisit într-un interviu pentru Reuters că rebelii au avut un lansator de rachete Buk. Capabilitatea militară ar fi provenit din Rusia și a fost returnată pentru a ascunde faptul că a fost vreodată în posesia separatiștilor.

"Știu acest sistem Buk. Am auzit de el. Mi se pare că l-au trimis înapoi (...) Probabil că a trebuit trimis înapoi pentru a elimina dovada existenței lui", a spus  Chodakowski, conform Die Zeit.

Chodakowski este fostul șef al unității antiteroriste "Alpha" a Serviciului de Securitate de la Kiev. Între el și ceilalți comandați s-au iscat în trecut fricțiuni. El este primul separatist care recunoște că rebelii din Estul Ucrainei au avut în posesie un lansator de rachete SA-11.

Fostul comandant acuză însă conducerea de la Kiev că este cea care a "provocat" doborârea avionului.

"Știau că acest sistem Buk există, știau că este în drum spre Sneschnoje, referindu-se la un sat aflat la 10 km Vest de locul incidentului aviatic. Potrivit lui, guvernul ucrainean știa că sistemul Buk va fi staționat acolo și putea lansa un atac aerian asupra lui.

SUA: Separatiștii au doborât "din greșeală" zborul MH17

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel