Scandal uriaș la Guvern, legat de demisia unui consilier de stat

Scandal uriaș la Guvern. Un consilier de stat a demisionat invocând o declaraţie făcută de şeful cancelariei premierului Dacian Cioloș, Dragoş Tudorache. Acesta ar fi afirmat că "sunt prea mulţi romi în Guvern", potrivit Antena 3.

Dana Varga, Consilierul de stat pe problemele romilor, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică, că în urmă cu o zi și-a depus demisia. "Motivul invocat este că mi s-a încălcat dreptul la demnitate, ca femeie romă, ca activist rom, ca demnitar într-o instituție a statului român". 

Aceasta a susținut că, de fapt, pe 22 decembrie, la o zi după ce a depus o cerere de concediu, "dl Cancelar" i-a cerut demisia, dar că nu-i reproșează nimic profesional.

"Pe 22 a afirmat în ideea că trebuie să-mi dau demisia, că nu-mi reproșează nimic profesional, pentru faptul că suntem prea mulți romi în Guvern, de fapt, dânsul a folosit cuvântul "țigan". (...) Așteptam să mi se facă o evaluare pe activitate, să mi se reproșeze ceva pe activitate, nu mi-a reproșat nimic de activitate. Mi-a spus că e un guvern tehnocrat și fiecare își aduce oamenii lor. Am înțeles asta. Sunt conștientă că o decizie de numire este politică și am fost numită politic, dar procedura și afirmația dânsului m-a deranjat", a mai spus Dana Varga. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel