Radu Beligan, ATACAT de o actriță. "Comunist. Cel mai mare actor? Nici pe departe"

O actriță l-a atacat dur pe marele Radu Beligan după ce maestrul s-a stins din viață.

Laura Ilinca a activat timp de 6 ani la Teatrul Naţional, apoi, după ce a făcut un master în marketing şi management cultural, a plecat în Marea Britanie. Acolo este creator de evenimente.

"Beligan....

Cel mai longeviv actor din lume, cel mai longeviv director al teatrului national din Bucuresti, 21 de ani, (urmatorul e Caramitru), dupa ce a fost niste ani si directorul teatrului de comedie, comunist, membru MAN, (adica marea adunare nationala, unde se duceau numai smecherii dintre comunisti)... cel mai mare actor? nu, nici pe departe. era bun, nu zic, avea o voce domoala dar aparte si un stil inconfundabil de a juca: egal, dar totusi reusea sa transmita nuante..., era bun, dar nu cel mai bun. cel mai mare artist? nu. un om cultivat, un traducator bun, un regizor... de ce le plac unora exagerarile pompoase pina si in cazul acesta, foarte bun de analizat, bogat, cu multe de spus, la o fraza goala si care nu inseamna nimic? de ce sa nu discuti acum cit e oportunism si cit e compromis viata unui om...

in mod paradoxal, in ciuda a tot ceea ce a realizat in intreaga lui cariera, rolul care mi se pare ca l-a marcat definitiv si ni l-a fixat in amintire e unul de acum 70 de ani, Rica Venturiano in o noapte furtunoasa", a scris Laura Ilinca pe Facebook.

[citeste si]

"Apropo de cine sint: un spectator care are alți actori romani pe care ii vede in categoria: "cei mai mare actori".
Si, repet: sa-l reduci pe Beligan la citeva clisee răsuflate mi se pare chiar jignitor. Omul a facut mult mai multe la viata lui decit actorie. A fost director de teatru, regizor, traducător si nu in ultimul rind un comunist care adeseori apărea in public cu osanale închinate mult iubitului conducator. O viata complexa, deci. Merita un film sau o piesa de teatru asa un personaj. Cautati pe pagina lui Mantzy, acolo sint niste linkuri către niste clipuri cu osanalele lui. Ca actor, paradoxal, a impresionat dupa 70-80 de ani, cind a devenit brusc "cool" sa te duci sa-l vezi pe Beligan jucind", a mai notat Laura Ilinca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel