Percheziții la ginerele lui Vasile Blaga, pentru evaziune fiscală

Ginerele copreședintelui PNL, Vasile Blaga, a fost ridicat de polițiști. Este acuzat de o evaziune fiscală de peste jumătate de milion de euro. 

Ioan Andrei Rudeanu, medic stomatolog, a înfiinţat împreună cu mama sa, Aurora Mariana, firma Axis Corporate Security SRL, de pază și protecție, în 24 aprilie 2009, la un an după ce s-a căsătorit cu fata lui Vasile Blaga, Agathe. 

În primul an de la înfiinţare, Axis Corporate Security SRL a avut o cifră de afaceri de 27.394 de lei. În 2010 şi 2011, firma ginerelui lui Blaga a reuşit să-şi mărească cifra de afaceri de 341 de ori. Axis Corporate Security SRL a avut la sfârșitul lui 2011 o cifră de afaceri de 9.346.077 de lei. Majoritatea acestor bani provin din contracte cu instituţii de stat. Cele mai bune contracte au fost încheiate cu CNADNR. Două contracte a încheiat firma ginerelui lui Vasile Blaga cu compania de stat, unul în 2010, altul în 2012, în valoare de 1,2 milioane de euro. Sunt doar două contracte încheiate cu statul. Valoarea totală la care se ridică contractele încheiate de firma ginerelui lui Blaga, doar în 2014, este de 12,4 milioane, potrivit b365.ro

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară, joi, percheziții la cinci societăți comerciale, implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

Concret, ginerele lui Vasile Blaga s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin tranzacții fictive. În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate. Prejudiciul adus statului este de 600.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel