Cine era mâna dreaptă a ginerelui lui Vasile Blaga, Ionuț Andrei Rudeanu

Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuț Andrei Rudeanu, s-a folosit de o femeie care a fost expulzată din România ca să-și deruleze tranzacțiile cu firme fantomă.

Ginerele lui Vasile Blaga este arestat de vineri, din decizia Tribunalului București. Ionuț Andrei Rudeanu s-ar fi folosit de administratorii a două firme fantome, profitând de "starea de nevoie, lipsa de experiență și de cunoștințe ale acestora". Prejudiciul adus statului depășește cinci milioane de lei și reprezintă impozit pe profit, TVA de plată și impozit pe dividende.

Pentru a diminua taxele și impozitele către stat, ginerele lui Vasile Blaga ar fi cumpărat bunuri și ar fi înregistrat prestări de servicii fictive prin patru firme fantomă. Angajata unei firme fantomă, expulzată din România în 20 iunie 2014, se ocupa cu tranzacțiile cu bani. Scotea de la bancă banii depuși de firma lui Rudeanu și făcea tranzacțiile către celelalte firme fantomă. Ea a fost găzduită de unul din administratorii unei firme fantomă, în București, dar și la o fermă de oi din Vrancea, unde ajuta la treburile gospodărești. Femeia a fost un simplu instrument pentru Ionuț Andrei Rudeanu, care s-a folosit de ea ca să retragă sume foarte mari de bani, spun procurorii, potrivit romanialibera.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel