Moțiune de cenzură. Tăriceanu, anunț crunt pentru guvern după ultimele gafe

Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri, la Târgovişte, că performanţa guvernului tehnocrat nu e bună şi zilnic se văd gafe ale miniştrilor, el adăugând că nu exclude posibilitatea înlocuirii acestuia printr-o moţiune de cenzură.

Performanţa Guvernului nu e bună şi vedem zilnic gafele miniştrilor: ministrul Justiţiei, ministrul Agriculturii, pe care am văzut că până şi primul ministru a trebuit să îl pună la punct pentru gafa pe care a făcut-o. Lista e foarte lungă din păcate. Lipsa de experienţă, lipsa de pregătire se văd în modul în care gestionează lucrurile, nemaivorbind de faptul că este o caracteristică a unei astfel de formule şi anume evitarea asumării responsabilităţilor, a afirmat preşedintele Senatului.

Acesta a mai spus că nu este exclus ca actualul Guvern să fie înlocuit printr-o moţiune de cenzură. Aceasta-i caracteristica, să zicem, formulei tehnocrate, nu îşi asumă responsabilităţi şi dacă ar fi fost un guvern instalat pentru trei luni de zile, care să pregătească alegerile, hai să zicem, dar aveam un guvern care să funcţioneze... nu ştiu dacă o să ajungă să funcţioneze, că s-ar putea să păţească pocinogul şi să se trezească cu o moţiune de cenzură, dar el a fost aşa, să zicem, proiectat să funcţioneze un an de zile, a precizat Călin Popescu Tăriceanu. Copreşedintele ALDE a subliniat că un guvern trebuie să aibă reprezentativitate.

De la început am fost foarte critic la adresa acestei formule, pe care nu o numesc politică, de guvern tehnocrat, spunând că nu este normal pentru că ea nu are reprezentativitate, ceea ce e foarte grav într-o democraţie, pentru că ce s-a discutat atunci a fost că este ceea ce a cerut strada. Sigur, strada are anumite revendicări, dar trebuie într-o democraţie să îţi pui problema de reprezentativitate, câţi oameni sunt care susţin o asemenea opţiune şi lucrul acesta nu putem să îl verificăm decât prin alegeri, nu există altă modalitate mai bună în prezent, a spus Tăriceanu.

Cei doi copreşedinţi ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, au fost prezenţi, vineri, la Târgovişte, unde s-au întâlnit cu membri şi simpatizanţi ai partidului şi au susţinut o conferinţă de presă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel