Mihaela Guna, preşedintele Asociaţiei Părinţilor Elevilor: Vom cere demisia ministrului Educaţiei

[] []

04 iul 2011 / 00:15

Salveaza PDF Print Comentarii 287 accesari
par
par

Asociaţia Părinţilor Elevilor este hotărâtă să ceară demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, în urma rezultatelor obţinute la examenul de bacalaureat, a anunţat, duminică, preşedintele acestei organizaţii.

"Noi vom cere ministrului Educaţiei să-şi asume în mod onorabil acest eşec al rezultatului examenului de bacalaureat şi, de asemenea, vom cere demisia de onoare a ministrului Educaţiei", a declarat, preşedintele Asociaţiei Părinţilor Elevilor, Mihaela Guna, la Antena 3.

Guna a recunoscut că învăţatul nu se mai află printre preocupările elevilor, însă nu este de acord ca astfel să fie nenorocită o generaţie întreagă.

"Este normal! Copiii nu învaţă cu toţii, dar trebuie să ştim ce vrem de la copii şi ce vor copiii să înveţe. Dacă îi asaltăm cu o mare cantitate de informaţii şi vrem să-i facem genii este normal să întâmpinăm o dificultate şi, la un moment dat, nişte măsuri de protecţie din partea lor. Să nu-mi spună mie cineva că toţi copiii sunt chiar nişte tâmpiţi. De ce la Bacul Olimpicilor au fost date subiecte mult mai uşoare şi acum am vrut să nenorocim o generaţie întreagă?", a comentat preşedintele Asociaţiei Părinţilor Elevilor.

VOTEAZA ARTICOLUL
CIORBĂ DE MIEL. Paștele va fi mai gustos cu această rețetă

29 apr, 19:57

Array ( [id] => 504282 [title] => CIORBĂ DE MIEL. Paștele va fi mai gustos cu această rețetă [supratitle] => [description] =>

CIORBĂ DE MIEL. Ciorba de miel nu ar trebui să lipsească de la masa festivă de Paște, iar această rețetă vă va face sărbătoarea mai gustoasă.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Avem mai jos o ciorbă de miel consistentă și foarte gustoasă, pe care trebuie să o încercați.

CIORBĂ DE MIEL. Ingrediente (6 porții):

- 800g – 1kg carne de miel cu os (ceafă, spată etc.)
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină
- 1 păstârnac
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă mare
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 750ml – 1 litru borş
- 1 mână mică de tarhon proaspăt tocat sau 1 linguriţă tarhon uscat
- 1 mână mică de leuştean proaspăt tocat
- 1 gălbenuş
- 300ml smântână acră fermentată

CIORBĂ DE MIEL. Mod de preparare

Carnea de miel cu tot cu oase se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o lingură de sare. După ce a fiert 5 minute, se aruncă apa şi se pune din nou la fiert cu sare. După o oră de fiert la foc molcom,se scoate carnea, se dezosează şi se taie cubuleţe.

Ceapa, ardeiul, păstârnacul, ţelina şi morcovii se tăie cubuleţe şi se călesc 10 minute în ulei. Se pun carnea dezosată şi legumele în ciorbă (adică în apă în care a fiert carnea) şi se fierb jumătate de oră. Borşul încălzit separat se adaugă treptat, potrivind de acru şi de sare. În funcţie de cât de acru este borşul, se folosesc între 750ml şi 1 litru. La final,se adaugă şi tarhonul şi se mai fierbe 5 minute, după care se oprește focul

Într-o strachină, se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi se adaugă peste ele zeamă din ciorbă până când conţinutul fuse fierbinte, amestecând continuu, să nu iasă gălbenuşul omletă. Apoi se toarnă conţinutul bolului în ciorbă.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 9 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 9 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-04-29 19:57:02 [date_updated] => 2016-04-29 19:57:02 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => ciorba-de-miel-pa-tele-va-fi-mai-gustos-cu-aceasta-re-eta [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505309 [media_type] => image [description] => [filename] => ciorba_de_miel_16898400.jpg [datedir] => 201604 [upload_date] => 2016-04-29 19:56:42 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505309__504282.html ) ) ) ) 1
SARMALE DE MIEL. Rețeta perfectă pentru un Paște deosebit

29 apr, 19:47

Array ( [id] => 504281 [title] => SARMALE DE MIEL. Rețeta perfectă pentru un Paște deosebit [supratitle] => [description] =>

SARMALE DE MIEL. În cazul în care dorți să încercați altceva în afară de friptura de miel și ciorba de miel, de Paște puteți savura câteva sarmale cu carne de miel.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Această rețetă vă poate face Paștele mai gustos: Sarmale cu carne de miel, în viță de vie.

SARMALE DE MIEL. Ingrediente

-250 g carne de miel
-25 de foi de viță
-o jumătate de cană de orez (cc 125 g)
-1 gălbenuș de ou
-1 lingură cu vârf de făină
-1 pic de delikat (după gustul fiecăruia), piper
-2 cepe potrivite
-1 pahar de ulei
-2 cești de apă
-1/2cana suc de roșii
-câteva crenguțe de vișin
-o ceașcă de smântână

SARMALE DE MIEL. Mod de preparare

Opărim foile de viță în apă clocotită și sărată,iar apoi le lăsăm la scurs într-ul cuscusier. Se dă carnea de miel prin mașina de tocat, cepele tăiate mărunt le punem într-o cratiță în uleiul încins și le lăsăm un pic să se călească (câteva minute).

După ce s-a răcit compoziția, adăugăm delikat, piper, gălbenușul de ou, făină și orezul dat în clocot. Punem câte o lingură de compozitțe pe o foaie de vita și rulăm.

Sarmalele le punem într-o cratiță unde înainte așezam crenguțele de vișin(pentru a nu se prinde ), adăugăm uleiul, iar pe deasupra turnăm sucul de roșii ca să de-a un pic de gust și aspect. Se pune la foc mic cc 1 ora si 30 min.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 9 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 9 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-04-29 19:47:01 [date_updated] => 2016-04-29 19:47:01 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => sarmale-de-miel-re-eta-perfecta-pentru-un-pa-te-deosebit [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505308 [media_type] => image [description] => [filename] => sarmale_02396400.jpg [datedir] => 201604 [upload_date] => 2016-04-29 19:46:46 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505308__504281.html ) ) ) ) 1
DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică de PAȘTE

29 apr, 17:59

Array ( [id] => 504269 [title] => DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică de PAȘTE [supratitle] => [description] =>

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. Vreți să impresionați musafirii cu o rețetă exotică de DROB de MIEL pentru masa de Paște? Aici veți găsi o rețetă de DROB de MIEL - simplu și ușor de făcut - cu două ingrediente minune pentru papilele gustative.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de baza.

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. INGREDIENTE

750 gr organe de miel
200 gr carne de miel
un prapur de miel
cate 2 legaturi de ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel
cate 2 linguri de menta si tarhon proaspat tocat
4 oua
sare si piper dupa gust
ulei si pesmet pentru tapetat tava
Condimente pentru fiert carnea:
1 lingurita de menta verde si tarhon uscat
1 lingurita boabe de piper colorat
2 frunze de dafin

[citeste si]

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde:

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba. Cand sunt gata, strecoara-le si lasa-le la racit.

DROB de MIEL, simplu și ușor. Rețetă exotică. Intre timp, toaca marunt ceapa, usturoiul si verdeturile. Toaca organele si carnea de miel in cuburi mici si adauga-le peste verdeata. condimenteaza cu sare si piper dupa gust, pune ouale batute si amesteca bine compozitia.

Tapeteaza cu ulei si pesmet o tava rotunda cu pereti detasabili sau o tava de chec. Intinde prapurul in tava, rastoarna compozitia, preseaza usor, apoi imbraca drobul cu marginile prapurului. Coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se incheaga bine, apoi scoate-l din tava si lasa-l la racit, scrie Bcataras.ro.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 6 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 6 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2016-04-29 17:59:32 [date_updated] => 2016-04-29 17:59:32 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => drob-de-miel-simplu-i-u-or-re-eta-exotica-de-pa-te [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 505296 [media_type] => image [description] => [filename] => reteta_de_drob_romania_original_17120100.jpg [datedir] => 201604 [upload_date] => 2016-04-29 17:59:07 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => http://www.dcnews.ro/foto_505296__504269.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...

antena3.ro

comunicate de presa

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet