Legea Big Brother. Klaus Iohannis cheamă din nou partidele la Cotroceni. Ce spune Chirieac

Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis cheamă din nou partidele la consultări pentru a discuta pe tema legilor Big Brother. Este cea de-a patra rundă de consultări pe care o convoacă Iohannis de la preluarea mandatului.

Președintele Klaus Iohannis invită pentru ziua de miercuri liderii partidelor, la Palatul Cotroceni, pentru discuţii pe tema legii securității cibernetice.

Consultările pe Legile de tip "Big Brother" vor începe la ora 10,00.

În februarie, preşedintele Klaus Iohannis a cerut reanalizarea actelor normative care vizează accesul datelor de trafic internaţional şi al securităţii informatice. Interesant de remarcat, însă, este că partea de coordonare tehnică a consiliului care se va ocupa de această reanalizare este asigurată tocmai de SRI.

După ce Curtea Constituţională a decis că cele trei legi Big Brother sunt neconstituţionale, preşedintele Klaus Iohannis a cerut rediscutarea respectivelor acte normative.

Citește și: Monica Macovei, GAFĂ: Legile Big Brother, prin OUG. Reacția europarlamentarei, după critici

În acest context, analistul Bogdan Chirieac afirmă că această consultare a președintelui cu partidele politice i se pare inutilă, "fiindcă data trecută onorabilii din Parlament au votat în proporție de sută la sută toate propunerile venite de la SRI. Deci te consulți cu ei, ca să ce? Să obții 101 la sută la viitorul vot.

Problema a fost la Curtea Constituțională. Cât despre discuții cu societatea civilă, eu nu știu cu care societate civilă s-ar fi consultat domnul Iohannis, fiindcă dintre apropiații mei nu a fost nimeni consultat, apropo de aceste legi Big Brother.  Problema este la Curtea Constituțională", a declarat Bogdan Chirieac. 

Despre o reașezare a legilor astfel încât să treacă de CCR, Chirieac spune că "tot ce au de făcut este să se consulte cu niște profesori universitari de drept constituțional, aceștia urmând să facă modificările, iar Parlamentul nu va avea ce să spună indiferent de forma de lege care va fi trimisă. Mai departe CCR  va considera că legea indiferent cum este ea este valabilă și cu asta România va rezolva o problemă, fiindcă aceasta este o discuție prea lungă în legătură cu acest subiect și nu mai este cazul în România să ne facem aceste probleme".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel