Monica Macovei, GAFĂ: Legile Big Brother, prin OUG. Reacția europarlamentarei, după critici

Monica Macovei a fost criticată pentru o greșeală enunțată la interviul Gândul Live cu privire la Legile "Bog Brother". Europarlamentara a reacționat, după ce a fost criticată. 

"Se pot urma deciziile Curţii Constituţionale rapid, modificând aceste legi Big Brother, inclusiv prin ordonanţă de urgenţă", a spus Monica Macovei, la Gândul Live. Afirmația europarlamentarei a fost criticată.

SCANDAL cu invitațiile la ICR Paris. Românii din străinătate reacționează

În urma observațiilor făcute, Monica Macovei a scris o postare pe pagina sa de socializare. "Ieri, la Gandul live, am afirmat că așa numitele legi Big Brother trebuie reluate şi refăcute ţinând cont de observaţiile Curţii Constituţionale, iar apoi adoptate rapid, inclusiv prin OUG. Mi s-a atras atenția că 1) legile acestea nu pot fi adoptate prin OUG și 2) chiar dacă s-ar putea, asta înseamnă că se poate eluda un viitor control de constituționalitate (și avem deja nenumărate astfel de experiențe). Sunt de acord cu ambele critici și le însușesc. Pe scurt: "Legile Big Brother" trebuie adoptate de Parlament, prin dezbatere parlamentară și consultarea substanțială a societății civile, nu prin OUG", a scris europarlamentarul Monica Macovei, pe pagina sa de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel