SCANDAL cu invitațiile la ICR Paris. Românii din străinătate reacționează

FADERE face apel către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pentru a demite personalul din cadrul Institutului Cultural Român (ICR), implicat în corespondența rușinoasă de la Paris. Românii din diaspora cer și demisia personalului din cadrul Ambasadei României de la Paris care a primit acest document și s-a complăcut în caracterizarile celor de la ICR fără să reclame acest lucru la București.

Invitațiile de la recepția pentru vizita președintelui Klaus Iohannis de la Paris au fost însoțite de un fișier cu comentarii jignitoare. 

"Săptamâna aceasta, unul dintre invitații la întâlnirea comunității românești cu Președintele României Domnul Klaus Iohannis, ce urmează să aibă loc pe data de 10 februarie 2015, a primit un document în care conducerea ICR transmitea Ambasadei României pretențiile românilor din Paris, numindu-i scârboși, milogi, indezirabili", transmite FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa. 

UDMR-PNL, negocieri cu scandal. Cristian Bodea-Szabo Odon, replici acide

"Această experiență este o rușine pentru România și pentru sutele de diplomați români care își fac munca cu onoare reprezentând țara cu cinste. Sperăm ca răspunsul Ministerului de Externe să fie imediat și să servească de exemplu tuturor diplomaților care încă nu înțeleg că ei sunt acolo ca să servească România și comunitățile românești din afara granițelor", a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel