Iolu: Stabilirea preţului RCA nu e de competenţa Guvernului, ci a ASF

Guvernul reacționează la protestul transportatorilor, precizând că stabilirea preţurilor în cazul RCA, aşa cum solicită transportatorii într-o petiţie, nu intră în atribuţiile Executivului, ci Autorităţii de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină. 


Într-o declaraţie transmisă presei, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, arată că, după consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Consiliul Concurenţei, Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme, transmite Agerpres.

'Ordonanţa reflectă solicitările transportatorilor, respectând legea şi rolul tuturor instituţiilor implicate. Nu este în competenţa Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA şi este inadmisibil să i se solicite Guvernului acest lucru. Această chestiune trebuie clarificată de ASF. Guvernul nu se poate substitui instituţiilor care trebuie să-şi asume responsabilitatea rezolvării disensiunilor dintre asiguratori şi transportatori. Stabilirea preţurilor, cerere formulată azi în petiţia adresată Guvernului, nu este în atribuţiile Executivului, ci a Autorităţii de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină', susţine Iolu.

Potrivit acestuia, problema RCA trenează de multă vreme, 'din cauza incapacităţii instituţiilor responsabile de a gestiona această situaţie'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel