IMUNITATE PREȘEDINTE. Lucian Bolcaș: Dacă imunitatea se menține generează monștri

Sâmbătă în emisiunea "Ediția de weekend", de la Antena 3, a fost invitat Lucian Bolcaș care a vorbit despre imunitatea de care se bucură președintele Traian Băsescu.

VEZI ȘI: BOMBĂ: Corespondențe piloți Tarom. Situație SCANDALOASĂ scoasă la iveală din interiorul companiei

"Dosarul privind excepția de neconstituționalitate este înregistrat la Curtea Constituțională și se află în faza de raport. Este o procedură în care un judecător întocmește un raport pentru a se fixa un termen. Ideea supremei imunități este discutabilă pe două planuri: pe planul dreptul pozitiv - adică ceea ce prevede Constituția: Președintele nu are altă imunitate decât cea a deputaților și senatorilor. În plus, se poate discuta și pe planul teoretic: dacă aceasta este modalitatea cea mai pragmatică de a realiza o adevărată egalitate în fața legii în condițiile în care se îndeplinește o anumită funcție.

La ora actuală, discuția nu poate fi purtată decât pe planul dreptului pozitiv. Imunitatea i-a permis lui Traian Băsescu să ajungă la situația în care șantajează în mod public, iar aici mă gândesc la cazul Gabrielei Firea. Imunitatea i-a permis să amenințe și să vorbească în termenii în care a vorbit despre un judecător membru CSM. Această imunitate dacă se menține, în cadrele sale teoretice, generează monștri, iar monstrul l-ați văzut", a zis Lucian Bolcaș la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel