IMUNITATE PREȘEDINTE: CCR dezbate excepția de neconstituționalitate privind imunitatea președintelui, ridicată de Gabriela Firea

Curtea Constituțională a României dezbate, joi, excepția de neconstituționalitate ridicată de senatoarea PSD, Gabriela Firea, în legătură cu imunitatea președintelui României.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată în procesul în care Gabriela Firea a contestat decizia Parchetului General, de suspendare a anchetării lui Traian Băsescu, acuzat de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plângere penală în care îl acuză pe șeful statului de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut într-o emisiune televizată.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj în legătură cu plângerea penală depusă Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu. Procurorii au dispus însă suspendarea anchetei, argumentând că președintele se bucură de imunitate.

Vezi și: Mircea Badea, urare pentru Traian Băsescu, de ziua lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel