Europharm Braşov, închisă de compania britanică GSK

Al doilea eșec, după plecarea Nokia de la Cluj, este la Brașov. Compania britanică GlaxoSmithKline (GSK )a decis  la fi­nalul anului trecut să închidă  Euro­pharm, întreprindere  cu afaceri de aproape 100 milioane de euro, scrie zf.ro.

Europharm Braşov, cu afaceri de 100 milioane de euro, era al patrulea exportator din judeţul Braşov. Aceasta este a doua mare pierdere a unei fabrici pentru România după plecarea Nokia din 2013.

Conform unor calcule anterioare, pro­duc­ţia de 100 mil. euro pe an de la Braşov a GSK se trans­forma în lanţul multinaţionalei în vân­zări fi­nale de un miliard de euro, potrivit sursei citate.

Prin renunțarea la  Europharm de către grupul GSK s-au pierdut circa 200 locuri de muncă.

Producţia Europharm a fost  transferată către site-uri alternative ale GSK, în Polonia şi Spania. Fabrica din Braşov a fost înfiinţată în 1994 şi producea o gamă variată de medicamente, inclusiv Seroxat - pentru depresie, Retrovir - pentru tratamentul HIV/SIDA, Duact şi Sucrets - pentru boli ale aparatului respirator, precum şi produse pentru menţinerea stării de sănătate, precum Panadol, Coldrex, Parasinus şi Marcofen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel