ELENA UDREA, AUDIERE DNA, MICROSOFT. BOGDAN CHIRIEAC: Nu vreau să mă gândesc la o propunere de arestare preventivă

Președinta PMP, Elena Udrea, este audiată de două ore de procurorii DNA, în dosarul Microsoft. I-au fost aduse acuzații de spălare de bani și fals în declarații de avere. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul la Antena 3. 

"Nu în fiecare zi, doamna Elena Udrea este dusă la DNA, cum spuneți, sub escortă. E un moment care acoperă întreaga mișcare politică din România. Domnul președinte Klaus Iohannis s-a adresat ambasadorilor, dar nimeni n-a dat nicio știre din ce le-a spus ambasadorilor domnul președinte Klaus Iohannis. Și troleibuzele pe stradă s-au oprit pentru a vedea ce se întâmplă cu doamna Udrea la DNA. E cumva procesul lui O.J. Simpson, că tot discutam la dumneavoastră săptămânile trecute. O anchetă în curs, eu personal îi acord prezumția de nevinovăție, așa cum am făcut de fiecare dată și în toate cazurile. Procurorii au acuzații foarte grele. Cu toții am recunoscut că dosarele Microsoft-EADS sunt foarte bine făcute, cel puțin până-n acest moment, fiindcă principalii făptași, denunțători acum, au explicat cum au luat contractele și cum au pus deoparte șpăgi de zeci, de sute de milioane de euro, în mod evident avem o cauză importantă, și cred că trebuie să așteptăm, fiindcă doamna Udrea va oferi, zic eu, foarte multe informații, detalii despre ce se petrece, în primul rând publicului, cel puțin așa spunea dânsa în cele câteva interviuri acordate presei, dacă nu mă înșel, în două cotidiene apropiate, cel puțin unul, domniei sale", a comentat analistul Bogdan Chirieac, la Antena 3, în emisiunea "Se întâmplă în România".

Elena Udrea, citată cu mandat la DNA. Prima reacție

Analistul politic a adăugat: "Nu-mi imaginez acum, adică nu vreau să mă gândesc la vreo propunere de arestare preventivă. Aceasta nu poate fi pusă în practică decât cu acordul Parlamentului. Dacă este în calitate de ministru, începerea anchetei penale trebuie aprobată de către Parlament, care, dacă spune nu, se închide ancheta, ca în cazul lui Varujan Vosganian. Parlamentul, însă, va vota pentru ridicarea imunității, iar doamna Udrea va avea posibilitatea să-și exprime, de la tribuna Parlamentului, punctul de vedere. Haideți să vedem despre ce este vorba, poate că nici pomeneală de așa ceva, poate pur și simplu e martor în acest dosar Microsoft, fiindcă a fost atâta vreme soția domnului Dorin Cocoș, care și dânsul este acuzat, dar nu există nicio instanță de judecată care să-l fi condamnat, măcar la prima înfățișare, e o anchetă în curs a procurorilor. Deci vom avea detalii, probabil că numai asta vom face în zilele următoare".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel