Cutremur, vineri noaptea, în judeţul Timiş

Cutremur în Tajikistan
Cutremur în Tajikistan

Un seism cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţul Timiş, cutremurul fiind resimţit la Timişoara.

Am avut în data de 18 martie, la ora 23,58 un seism cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter. Adâncimea focarului a fost la 5 km, localizat între Dumbrăviţa şi Giarmata (zona aeroportului - n.r.). Este un cutremur foarte slab şi face parte din activitatea normală a Banatului. Nu putem spune că este o zonă seismică, de vreme ce n-a dat cutremure semnificative, dar se mai întâmplă. Asta e viaţa pământului, se mai aşază. În zona epicentrală, intensitatea pe scara Mercalli a fost de 2. Dacă nu era noapte, nu cred că s-ar fi simţit. Nu sunt motive de îngrijorare. A fost scurt, pe verticală. Au mai simţit şi alţii, tot din zona centrală a oraşului şi tot ca un şoc. Aşa se întâmplă când adâncimea este relativ mică. Noi l-am înregistrat şi pe staţie şi Agenţia Mediteraneană l-a înregistrat, a declarat pentru Agerpres, Dan Rău.

Dan Rău, şeful Staţiei Seismice Timişoara. El a precizat că nu există zone în care să nu se producă cutremure, ci doar zone nemonitorizate seismic.

Dacă noi nu am fi avut atâtea staţii puternice în zonă (Buziaş, Banloc, Timişoara, Şiria), nu am resimţi multe mişcări telurice. În 17 martie am avut un alt cutremur mic, de 1,2 pe Richter, a adăugat Dan Rău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel