Cazul Bogdan Olteanu face valuri în presa internațională

Reținerea lui Bogdan Olteanu face valuri în presa internațională. Subiectul a stârnit interes și pentru publicațiile străine.

New York Times și Reuters tratează subiectul pe larg. Cei din urmă tratează cel mai dur cazul Olteanu. Reuters care anunţă că România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre ale Uniunii Europene.

Agenţia Reuters notează că reţinerea lui Olteanu, care este unul dintre cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie BNR din 2009, nu va avea niciun efect asupra elaborării de politcii monetare şi menţionează că înlocuirea acestuia din Consiliul de Administraţie al BNR poate fi dezbătută doar de către parlamentari, după reluarea sesiunii legislative. Reuters mai menţionează România este considerată unul dintre cele mai corupte state membre. Publicaţia mai aminteşte că Bruxelles păstrează sistemul juridic românesc sub monitorizare specială, desi au fost lăudate eforturile procurorilor şi magistraţilor pentru a elimina corupţia.

Între timp, New York Times menţionează reţinerea lui Bogdan Olteanu pentru primirea unei mite uriaşe de 1 milion de euro şi că instanţa va decide dacă aprobă arestarea preventivă a viceguvernatorului pentru o perioadă de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel