Milionul de euro primit de Bogdan Olteanu, transferat dintr-un cont din Cipru şi scos numerar

Suma de un milion de euro care a fost primită de Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vântu pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive, reiese din referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a lui Olteanu.

'(...) i-a cerut (...), persoana care se ocupa de firmele sale din alte jurisdicţii, să transfere suma de 1 milion de euro din contul bancar deschis în Cipru de una dintre aceste societăţi (...) în contul unei societăţi care urma să îi fie indicat de (...) sau fiul acestuia (...). În consecinţă, a avut loc o întâlnire între (...) şi (...), care i-a indicat societatea IT (...), înregistrată în SUA (Delaware), care avea deschis un cont bancar în Bulgaria. Potrivit (...), la data de 22.10.2008 (...) Cipru a transferat un milion de euro în contul deţinut de societatea IT (...), de unde suma a fost retrasă în numerar de (...) în datele de 28, 29 şi 30 octombrie 2008', se arată în documentul citat.

Ulterior, la solicitarea lui Vântu, banii i-au fost remişi lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul unui partid politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel