Buzdu și Morar, în fața CNA. Reacția virulentă a unui membru

Cazul glumelor rasiste făcute de Mihai Morar și Daniel Buzdugan a fost discutat, la CNA. În urma ședinței, în care nu s-a ajuns la nicio concluzie, Radu Herjeu are o reacție virulentă pe blog.

Radu Herjeu a propus 50.000 de lei amendă, iar Valentin Jucan, un alt membru, a propus 25.000. Niciuna dintre propuneri nu a adunat minimum șase voturi, dar cazul va fi discutat în altă ședință.

”Cu ce nu m-am obișnuit încă e modul unora de a-mi jigni inteligența, de a mă trata (nu pe mine, special, ci pe mine, un oarecare membru al Consiliului) ca pe un individ cu un IQ minuscul, căruia poți să-i îndrugi orice, indiferent cât de halucinant, absurd sau stupid sună, pentru că el va lua de bun.

Cred că ați auzit cu toții de halul în care doi realizatori radio au înțeles să vorbească minute în șir despre fotbaliștii și suporterii congolezi, după un meci cu reprezentativa României. Într-un final, cei doi și reprezentanții postului au ajuns și în fața Consiliului, pentru a răspunde multelor sesizări primite de CNA.

Iată scuza invocată de șeful celor doi: "Nu am fost nici stat colonialist, nu am trăit nici drama africanilor. Nici măcar nu ne-a trecut prin cap că am putea să jignim o persoană. După ce am stat de vorbă cu cei de la ambasada R. D. Congo, am înțeles că apelativul de maimuță pentru ei este unul jignitor."

Acum, din două una: ori ne cred pe noi înfiorător și iremediabil proști, ori... chiar vorbea serios! Ceea ce, în locul dlor Morar și Buzdugan, m-ar fi deranjat, prin implicațiile poate prea subtile, însă perfect logice. Dar înclin spre prima variantă, pentru că cei doi domni au completat "argumentele" cu care au combătut acuzațiile de rasism: "Dacă erau din Australia, probabil că am fi zis canguri sau altceva (Buzdugan)" și "Am vorbit despre maimuță pentru că este animalul reprezentativ pentru Congo (Morar)"

Ca de obicei în astfel de cazuri, primul impuls a fost să dau fuga la oglindă! Am rămas, însă, ca să-i asigur pe interlocutori că, indiferent de cum li se pare lor fața mea, intelectul meu stă mult mai bine decât ea!”, scrie Radu Herjeu pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel