Decizia CNA pentru matinalii Morar și Buzdugan

CNA a decis, joi, să amendeze Radio ZU cu 20.000 de lei pentru comentariile făcute de realizatorii Mihai Morar şi Daniel Buzdugan în emisiunea 'Morning ZU' din 26 mai, referitoare la prestaţia echipei naţionale de fotbal a României în partida amicală cu reprezentativa statului Congo.

Membrii CNA au reluat joi votul în acest caz, după ce într-o şedinţă anterioară niciuna dintre cele două propuneri de sancţionare nu a întrunit suficiente sufragii pentru a fi adoptată. Radu Gabrea, membru al CNA, a propus o amendă de 20.000 de lei, iar colegul său Radu Herjeu de 50.000 de lei.

În urma votului de joi, propunerea de amendare a Radio ZU cu 20.000 de lei a întrunit numărul necesar de voturi şi a fost aplicată.

Amenda de 20.000 de lei a fost aplicată pentru încălcarea articolului 47, alineatul 2 din Codul audiovizualului, potrivit căruia 'Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie'. În ediţia din 26 mai a emisiunii 'Morning ZU', prezentatorii au discutat despre partida amicală de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Republicii Congo, desfăşurată pe un stadion din Italia, Daniel Buzdugan şi Mihai Morar făcând o serie de afirmaţii la adresa fotbaliştilor străini şi a suporterilor echipei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel