Ședință CNA, scandal. Modificarea codului audiovizualului

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis miercuri să trimită o scrisoare Consiliului Superior al Magistraturii şi instituţiilor partenere pentru formularea de propuneri în legătură cu modificarea Codului audiovizualului. În timpul ședinței a izbucnit și o ceartă între Radu Herjeu și Valentin Jucan. 

 "Protocolul ne obligă să îi informăm şi pe cei de la CSM", a spus vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu. 

Iniţiativa i-a aparţinut lui Valentin Jucan, membru CNA, care a propus ca, înainte de discutarea Codului, CSM să fie întrebat dacă are propuneri. Preşedintele de şedinţă, Radu Herjeu, a opinat că Jucan ar vrea să amâne discutarea Codului cu acest amendament, reproşându-i colegului său că i-a jignit pe toţi membrii Consiliului cu apelativul "nemernici ordinari". 

"Este un gest instituţional şi corect, dacă aveţi vreo propunere sau vreo sugestie pentru noi. Intenţia mea este de a face un pas către CSM, nu de a amâna discutarea Codului", a replicat Jucan. 

La rândul său, Radu Herjeu a precizat că perioada de dezbatere publică a Codului s-a încheiat la începutul lunii noiembrie şi a propus să se dezbată şi să se adopte Codul, ulterior partenerii CNA să fie informaţi. 

Replicile dure între cei doi membri CNA au continuat, Valentin Jucan afirmând că "oricine îndrăzneşte să respire în această instituţie e suspect sau un nemernic care lipseşte de pe la şedinţe, i se pune o etichetă". El a propus Consiliului să acorde un vot pentru a trimite solicitarea amintită către CSM. 

"Domnule Jucan, până să venim noi în Consiliu aţi auzit vreun membru făcându-i pe ceilalţi, în şedinţă publică, nesimţiţi ordinari? Ca să vă citez corect. Nu mi-am permis niciodată, mai ales în şedinţă publică", a mai spus Radu Herjeu, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel