Băsescu, apel la cei care l-au votat în 2004 şi în 2009

Fostul președinte Traian Băsescu îi invită pe cei care l-au votat "şi-n 2004 şi-n 2009 să voteze PMP" la alegerile locale din 5 iunie.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri, la Suceava, că PMP trebuie să-şi mobilizeze la vot electoratul, reprezentat în primul rând de băsişti' şi de cei care l-au votat pentru cea mai înaltă funcţie în stat în 2004 şi 2009.

În primul rând băsiştii din Suceava trebuie să vină la vot. Dincolo de cei care poartă numele de băsişti sunt electori pe care eu i-am avut atunci când am câştigat cele două mandate de preşedinte al României. Eu invit pe cei care m-au votat şi-n 2004 şi-n 2009 să voteze PMP, pentru că acest partid întruchipează idealurile lor şi ceea ce eu n-am reuşit să fac în cele două mandate vor face cei din Mişcarea Populară, a spus Băsescu, citează Agerpres.

În opinia lui Băsescu, aceia care i-au dat votul pentru cele două mandate sunt susţinători ai proceselor de reformă şi modernizare a României şi nu fac parte din votanţii PNL.

Cei care m-au votat şi-n 2007 şi-n 2009 nu se vor regăsi ca votanţi ai PNL actual, pentru că actualul PNL este acela care s-a opus cu toată forţa, alături de PSD, reformării Justiţiei, reformării structurilor de Securitate, drept pentru care am avut parte de două suspendări. Electoratul care vrea să continue procesele de reformă în România şi să facă ceea ce nu s-a putut face în cele două mandate pe care eu le-am avut ca preşedinte al României este invitat să voteze PMP şi le garantez că acest partid va continua procesele de modernizare a ţării, a spus Băsescu.

Citează și: Băsescu, după moartea lui Dan Condrea: Serviciile te pot compromite, dar...

Totodată, el a arătat că în PMP majoritatea sunt oameni tineri, care nu au mai făcut politică, dar care sunt ajutaţi de politicieni cu experienţă.

PMP este partidul care vrea să răspundă unui comandament al zilei de astăzi, când electoratul, analiştii, jurnaliştii susţin că este nevoie de o nouă clasă politică. Nu discutăm, neapărat, atunci când vorbim de o nouă clasă politică despre tineri cu vârsta de 18 ani. Sunt foarte buni şi ei în partide şi avem un avem un număr mare de tineri, dar avem nevoie de acel suflu nou în politică, iar PMP vine cu acest suflu. În PMP, 85% din membri sunt oameni care n-au făcut niciodată politică. Sigur, era necesar şi un 15% ca să evităm stângăciile majore, ca să facem un transfer de experienţă către cei care n-au mai făcut politică. Pe fond, avem un partid cu oameni care n-au mai făcut politică şi care s-au decis să nu mai stea deoparte, a arătat Băsescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel