Zile LIBERE pentru PĂRINȚI. Cine NU poate primi zilele plătite de stat

AGERPRES
AGERPRES

Categorii de părinți care nu pot primi zilele libere, plătite de la stat, pentru îngrijirea copiilor aflați acasă pe durata pandemiei.

Ordonanța de Urgență nr. 147 / 2020, care permite acordarea zilelor libere pentru îngrijirea copiilor le dă bătăi de cap autorităților. Părinții acuză faptul că există discriminări în aplicarea legii.

Doar părinții care îndeplinesc anumite condiții ar putea beneficia de zile libere de la stat, plătite, în cazul în care copiii nu pot merge la școală fizic, din cauza pandemiei. Fapt ce a stârnit numeroase nemulțumiri în rândul părinților.

În momentul de față, cei care se află în concediu de odihnă, concediu fără plată sau concediu pentru creșterea copilului, fie în șomaj, nu ar putea beneficia de această indemnizație pentru creștere copilului. Todoată, nici cei care lucrează în cercetare sau în construcții nu pot avea parte de această măsură. Drept urmare, în acest moment se cere modificarea acestei OUG, pentru că sunt foarte multe disriminări, după cum susțin părinții. Reamintim că pentru o zi liberă, plătită de la stat, părinții ar putea primi 75% din salariul actual. citează b1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel