EXCLUSIV  Zaharescu (ARPIM), DATE NOI despre vaccinul anti-COVID-19. Când se va sfârși pandemia

Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, a oferit cele mai noi informații despre un vaccin anti-COVID-19.

„În prezent, știm cu toții că nu există vaccinuri sau tratamente aprobate pentru a preveni transmiterea sau vindecarea infecției cu virusul COVID-19. În timp ce comunitatea medicală își pune speranțele în descoperirea cât mai rapidă a unui vaccin împotriva COVID-19, la nivel global, european, companiile farmaceutice lucrează continuu pentru a găsi vaccinuri și soluții de diagnostic și tratament. Așa cum spuneam, procesul este unul de durată", a spus, vineri, Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

Ulterior, a adăugat: „Companiile farmaceutice inovatoare au strâns rândurile și, lăsând competiția deoparte, au început colaborări bilaterale directe în vederea găsirii cât mai rapide a unui vaccin. Alte companii mizează aproape totul pe trei sau patru produse, programând deja producția unor vaccinuri pentru începutul anului viitor, în condițiile în care știm cu toții că există o criză de capacitate de producție pentru vaccinuri, asumându-și astfel riscuri financiare uriașe."

„Potrivit datelor oficiale de care dispunem în acest moment, mai multe vaccinuri se află, în prezent, în faza 1 a studiilor clinice, ceea ce reprezintă studiul pe oameni, și alte peste 60 de medicamente se află în stadiul de evaluare pre-clinică.

Oficialii, la nivel global, estimează că, într-un termen de aproximativ un an și jumătate, vom avea pe piață un vaccin eficient în cantități care să fie suficiente, cel puțin pentru persoanele cu risc maxim", a spus Dan Zaharescu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de trustul de presă DC Media Group pe 24 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel