Vrei să trăiești mai mult? Fă sport cât mai des! Câte ore recomandă specialiștii

Sursă foto: Pexels (Andrea Piacquadio)
Sursă foto: Pexels (Andrea Piacquadio)

Cercetătorii din domeniul sănătății au demonstrat faptul că mai mult sport poate duce la o viață mai lungă. 

O viață mai lungă poate însemna o cantitate mai mare de exerciții pe săptămână, potrivit unui nou studiu. Adulții ar trebui să facă 150 până la 300 de minute de activitate fizică moderată sau 75 până la 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Dar oamenii care depășesc aceste niveluri trăiesc mai mult decât cei care nu o fac.

Cercetătorii au analizat peste 116.000 de adulți într-un studiu publicat luni în revista Asociației Americane a Inimii, scrie CNN. Participanții și-au auto-raportat activitatea în timpul liber în chestionare, de mai multe ori, pe parcursul a 30 de ani, iar cercetătorii au estimat asocierea dintre timpul și intensitatea exercițiilor fizice cu ratele de deces.

Cei care fac mai mult de două ore și jumătate de sport pe săptămână sunt mai longevivi

Cea mai mare reducere a deceselor timpurii a fost la persoanele care au raportat 150 până la 300 de minute pe săptămână de activitate fizică viguroasă sau 300 până la 600 de minute de activitate fizică moderată - sau o combinație echivalentă a celor două, a declarat autorul studiului, Dong Hoon Lee, un cercetător asociat la departamentul de nutriție de la Harvard T.H. Chan - Şcoala de Sănătate Publică.

”Este, de asemenea, important de reținut că nu am găsit nicio asociere dăunătoare între indivizii care au raportat de peste patru ori nivelurile minime recomandate de activitate fizică moderată și intensă pe termen lung, în timpul liber”, a adăugat Hoon Lee într-un e-mail.

Poți începe cu doar câteva minute de exerciții zilnice

Mulți s-ar putea să spună că ”zece ore pe săptămână de activitate moderată e prea mult.”

Și da, poate fi nevoie de ceva intenționalitate și efort. Dar studiile au arătat, de asemenea, cele mai bune modalități de a lucra exercițiile este în cadrul unei rutine, astfel încât acestea să rămână. Un studiu extins publicat în decembrie 2021 a arătat că cele mai bune programe de exerciții includ planificarea antrenamentului, mementouri, oferirea de stimulente și descurajarea anularii unui antrenament planificat.

”Dacă oamenii speră să-și intensifice activitatea fizică sau să-și schimbe comportamentele legate de stilul de viață și sănătate, există perspective comportamentale foarte accesibile care pot fi integrate în programe pentru a-i ajuta să obțină un succes mai mare”, a spus autorul principal al studiului din decembrie, Katy Milkman, James G. Dinan, Profesor la Școala Wharton a Universității din Pennsylvania și autorul cărții ”Cum să te schimbi”.

Și nu trebuie să adăugați totul dintr-o dată. Potrivit unui studiu din 2021, doar 11 minute de exerciții fizice pe zi au făcut diferența asupra duratei de viață.

Poți să faci o plimbare rapidă afară sau pe banda de alergare, să faci patru seturi dintr-un grup de exerciții cu greutatea corporală pentru trei minute, să exersezi un flux de yoga sau să alegi trei melodii optimiste pe care să dansezi, a spus Dana Santas, colaboratoare de fitness a CNN și specialist - coach și antrenor minte-corp în sporturi profesioniste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel