Vrei să ai un somn bun și să te odihnești bine noaptea? Consumă aceste alimente

Vrei să ai un somn bun și să te odihnești bine noaptea. Sursa foto: freepik.com
Vrei să ai un somn bun și să te odihnești bine noaptea. Sursa foto: freepik.com

Absența unei luminii puternice în cameră, un aer proaspăt și răcoros, o plimbare seară sunt câteva măsuri foarte eficiente carete vor ajuta să adormi repede.

Dar mai există ceva ce mulți oameni nu știu: unele alimente joacă un rol enorm în îmbunătățirea calității somnului. În zilele noastre, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de somn.

Unele suferă de insomnie, altele adorm repede, dar se trezesc în timpul nopții și nu mai pot adormi.  Cu toate acestea, dacă vei consuma anumite alimente și băuturi cu puțin timp înainte de culcare, acest lucru te va ajuta să dormi relaxezi până dimineața.

Corpul uman are nevoie de serotonină pentru a produce hormonul somnului, melatonina. Această substanță constă din componente care pot fi consumate cu alimente. Unul dintre ele este aminoacidul triptofan.

Beneficiile ciupercilor: 9 motive pentru a le adăuga în dietă

De aceea putem spune că unele produse sunt capabile să-ți ofere un somn bun.

Nuci. Datorită conținutului ridicat de omega-3, nucile susțin funcționarea normală a creierului și sunt eficiente împotriva inflamației din organism. Combinația nutrienților lor este, de asemenea, perfectă pentru a adormi mai repede și pentru un somn odihnitor pe tot parcursul nopții.

Nucile conțin o cantitate mare de melatonină și vitamine B, care stimulează suplimentar producția de melatonină în organism. Consumul unui pumn de nuci cu o oră sau două înainte de culcare poate crește nivelul de melatonină. Le poți  adăuga în brânză de vaci sau iaurt și vei primi o porție suplimentară de triptofan.

Migdale. Migdalele sunt bogate în magneziu, un mineral esențial pentru un somn de calitate și formarea oaselor. Studiul, ale cărui rezultate au fost publicate pe site-ul Societății pentru Studiul Somnului (SUA), a demonstrat că o persoană nu poate adormi dacă are în organism un deficit de acest mineral.

De ce sunt utile mandarinele și de ce este periculos să le consumi în cantități mari

Brânză. Bunicile noastre știau că un pahar de lapte cald înainte de somn te ajută să adormi rapid. Într-adevăr, majoritatea produselor lactate contribuie la un somn de calitate. Calciul din lactate ajută creierul să folosească triptofanul pentru a produce melatonină, care induce somnul. În plus, acest microelement ajută la reglarea mișcărilor musculare.

Salată verde. Cina care include și o salată verde  poate accelera ora de culcare, deoarece această legumă conține o substanță numita lactucaria, care are proprietăți sedative.

De asemenea, poți fierbe 4 frunze de salată într-un pahar cu apă timp de 15 minute și apoi să adaugi 2 crenguțe de mentă. Această băutură este foarte utilă de băut înainte de culcare.

Ce se poate întâmpla dacă vei mânca, în fiecare zi, semințe de dovleac: află care sunt beneficiile și daunele lor

Banane. Bananele parfumate și dulci sunt gustarea perfectă atunci când ți se face din nou foame după cină. Sunt ușor de digerat  și, de asemenea, conțin mult potasiu și magneziu. Mâncând fructe galbene, îți relaxezi mușchii. Potasiul din banane promovează o digestie sănătoasă și reglează tensiunea arterială, care are și un efect pozitiv asupra somnului.

Soiuri de pește gras. Peștii precum tonul și somonul sunt bogați în vitamina B6, de care organismul are nevoie pentru a produce melatonină și serotonină. Alte alimente bogate în acest nutrient sunt usturoiul crud și fisticul.

Ouă. O omletă sau un ou prăjit sunt perfecte pentru cină. Datorită conținutului ridicat de proteine, ouăle nu doar că promovează construirea musculară după antrenament și scăderea în greutate, dar sunt și un aliment care favorizează somnul. Ouăle conțin și o cantitate mare de triptofan, pe care organismul nu o poate produce singur și trebuie ingerat cu alimente.

Datorită conținutului ridicat de triptofan, ouăle nu doar că ajută să adormi repede, ci și îmbunătățesc starea de spirit. Corpul folosește aminoacidul pentru a produce serotonina, cunoscută drept hormonul bucuriei și al fericirii. Producerea suficientă a acestuia oferă echilibru emoțional, o atitudine psihologică bună și reduce probabilitatea de a cădea în melancolie și deznădejde.

Cinci alimente albesc dinții în mod natural și îți aduc un aport mare de vitamine

Ceai de mușețel.  O ceașcă de ceai de mușețel te va ajuta să adormi. Consumul acestui ceai ajută la creșterea nivelului de glicină, o substanță chimică care relaxează mușchii și nervii și acționează ca un sedativ ușor.

Mierea. O lingură de miere înainte de culcare sau adăugată în ceaiul de mușețel te va ajuta să adormi rapid și să dormi bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel