Vrancea: Virusul pestei porcine depistat la un mistreţ, pe un fond de vânătoare

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost depistat la un porc mistreţ de pe un fond de vânătoare situat la limita între judeţele Buzău şi Vrancea, a informat, miercuri, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea.

'Virusul pestei porcine africane a fost diagnosticat la un mistreţ în judeţul Vrancea, pe raza fondului de vânătoare 13 Tulburea, într-o zonă situată la limita între judeţul Buzău cu judeţul Vrancea. Suspiciunea a fost emisă la data de 28 mai 2019, în urma emiterii unui buletin de analiză de către Laboratorul DSVSA Vrancea. Proba a fost trimisă către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală care, în data de 29 mai 2019, a confirmat suspiciunea', a precizat DSVSA Vrancea.

În urma şedinţei Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Vrancea, a fost adoptat planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii. Potrivit DSVSA Vrancea, în zona afectată s-a dispus vânarea integrală a mistreţilor prin metode specifice de vânătoare care nu dislocă efectivul, precum şi reducerea efectivului de mistreţi pentru zonele neafectate de PPA, prin vânarea cotei de vânătoare şi a cotei suplimentare de intervenţie în funcţie de nivelul optim aprobat prin acte normative.

De asemenea, porcii domestici din zonele infectate trebuie să fie ţinuţi în adăposturile lor sau în alte locuri unde pot fi izolaţi de porcii sălbatici, care nu trebuie să aibă acces la nici un produs susceptibil de a intra apoi în contact cu porcii din exploataţie. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel