Vot Cpp. Barna (USR): România a fost transformată într-un stat al infractorilor

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat luni, după adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală, că România a fost transformată "într-un stat al infractorilor".

"Astăzi aţi transformat oficial România într-un stat al infractorilor, în mod oficial şi declarat. De astăzi, dacă faci evaziune fiscală sau spălare de bani nu mai poţi fi arestat preventiv, iar când autotităţile observă acest lucru eşti liber să pleci în Costa Rica sau în Madagascar. De asemenea, tot prin politica penală adoptată azi în parlament de această  majoritate condusă de Liviu Dragnea, infractorii violatori, criminali, hoţi de toate tipurile chiar dacă sunt surprinşi de cetăţeni prin telefoanele mobile pot să scape liniştiţi dacă nu sunt alte probe decât filmarea. Filmările nu mai sunt probe în legislaţia penală din România. Prin votul dvs. de astăzi, femei, fiice sau copii agresaţi vor trebui să-şi privească în ochi în timpul declaraţiilor violatorii sau interlopii", a spus Barna.

El a adăugat că România a ajuns în această situaţie deoarece sunt penali în funcţii publice.

"De astăzi, România este un rai al infractorilor şi am ajuns aici pentru că astăzi în România sunt penali în funcţii publice. USR când va veni la guvernare se va dedica să repare tot ce aţi făcut acestei ţări. Fără penali în funcţii publice! Practic exact ceea ce anuţam de un an şi jumătate infractorii şi condamnaţii penali din România îşi fac legile pentru ei înşişi.", a afirmat Barna.

"O altă prevedere periculoasă este că tinerii agresaţi, femeile violate, trebuie să dea declaraţii privindu-i în ochi pe agresori. Criminalii stau la masă şi-şi privesc victimele în ochi." a mai declarat Barna.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni proiectul de modificare a Codului de procedură penală, cu 175 voturi "pentru", 78 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel