Volodimir Zelenski, apel repetat: Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei printr-o nouă procedură specială

Volodimir Zelenski, apel repetat: Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei printr-o nouă procedură specială / Foto: Captură video Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski, apel repetat: Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei printr-o nouă procedură specială / Foto: Captură video Facebook Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a venit cu un nou apel adresat Uniunii Europene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să acorde imediat aderarea Ucrainei.

„Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei printr-o nouă procedură specială”, a spus Volodimir Zelenski într-o filmare publicată pe contul său de Facebook.

"Scopul nostru este să fim împreună cu toți europenii și, cel mai important, să fim pe picior de egalitate. Sunt sigur că este corect. Sunt sigur că este posibil.", mai spune președintele Ucrainei.

Zelenski, către soldații ruși: Abandonați-vă echipamentul. Plecați de aici!



În mesajul video, Volodimir Zelenski le cere și soldaților ruși să-și abandoneze comandanții și să plece acasă, în Rusia.

"Abandonați-vă echipamentul. Plecați de aici. Nu vă credeți comandanții. Nu-ți crede propagandiștii. Doar salvați-vă viețile", a spus Zelenski în limba rusă, susținând că peste 4.500 de soldați ruși și-au pierdut deja viața de la începutul invaziei Rusiei.

Totodată, el s-a adresat și cetățenilor ucraineni.

"Când am fost la Președinție, am spus că fiecare dintre noi este Președinte pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră, pentru frumoasa noastră Ucraină. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un războinic. Războinicul este la locul lui. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga. Glorie Ucrainei!", a mai spus Zelenski.

Ursula von der Leyen: Ucraina este una dintre noi și o dorim în Uniunea Europeană

Într-un interviu acordat pentru Euronews, Președintele Comisiei Europene a declarat că își dorește ca Ucraina să fie integrată în Uniunea Europeană, motivând cooperarea foarte strânsă dintre U.E. si Ucraina în ceea ce privește sectorul energetic. 

Deși a afirmat clar că din punctul ei de vedere Ucraina face parte din Europa, președintele Comisiei Europene nu a oferit nicio indicație precisă de timp pentru aderarea Ucrainei cerută de președintele Volodymyr Zelensky.

”Avem o cooperare foarte strânsă pe rețeaua energetică, de exemplu(...). Atât de multe subiecte în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, ne aparțin. Ei sunt unul dintre noi și îi dorim să participe. Pentru prima dată în istorie, Uniunea Europeană va finanţa achiziţiona şi livrarea arme şi alte echipamente către o ţară atacată. Vom închide spaţiul aerian al Uniunii, pentru ruşi. Aş vrea să fiu cât se poate de clară, spaţiul nostru aerian va fi închis pentru orice fel de avion rusesc, inclusiv pentru cele private deţinute de oligarhi. Vom interzice maşina de presă a Kremlinului, canalele de stat Russia Today şi Sputnik, precum şi filialele lor nu îşi vor mai putea difuza minciunile pentru a justifica războiul lui Putin şi pentru a semăna dezbinarea în interiorul uniunii noastre.”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel