Vladimir Putin, dat în judecată. De ce este acuzat

11 feb 2016 / 17:53

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a fost dat în judecată de către opzantul său, Aleksei Navalnîi. Cel din urmă îl acuză pe Putin de cheltuirea unei sume foarte mari de bani  publici în interese personal, încălcând legea federală anticorpuție.

În acuzaţie, Navalnîi face referire la investigaţia Reuters, potrivit căreia fiica cea mică a lui Vladimir Putin, Ecaterina, este căsătorită cu patronul companiei Sibur, firma primind 1,75 miliarde de dolari  din fondurile statului, informează antena3.ro.

Potrivit agenţiei Tass, Aleksei Navalnîi a spus că a intentat un proces împotriva preşedintelui rus pentru o presupusă încălcare a legii federale anticorupţie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Vladimir Putin nu ştie nimic despre vreun proces intentat împotriva sa de Aleksei Navalnîi.

Aleksei Navalnîi a scris, joi, pe pagina sa de Facebook, că el şi susţinătorii lui au intentat un proces la tribunalul din districtul Tverskoy din Moscova împotriva preşedintelui rus.