Proteste Rusia: Putin, poziție oficială după valul de arestări

Manifestația anticorupție organizată duminică la Moscova de către opozantul Aleksei Navalnîi a fost 'o provocare', a acuzat luni Kremlinul, la o zi după arestarea a peste o mie de persoane care au participat la proteste, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Ceea ce am văzut ieri în numeroase locuri, și probabil că la Moscova mai mult decât oriunde, a fost o provocare și o minciună", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a adăugat că Navalnîi "a mințit" spunând că manifestațiile erau "legale".

De asemenea, Peskov a mai afirmat că minorilor care au participat la manifestații li s-a promis o 'recompensă' financiară în cazul în care ar fi fost arestați, fără a oferi însă probe pentru a-și susține acuzațiile.

"Există informații în legătură cu faptul că minorilor care au participat la manifestațiile de la Moscova li s-a promis recompense financiare", a spus, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, precizând că acuzațiile se bazează pe 'fapte'.

În plus, Kremlinul a respins apelurile Statelor Unite și Uniunii Europene de a-i elibera pe protestatarii arestați, potrivit Reuters.

Peskov a mai spus că autoritățile ruse sunt îngrijorate că activiștii de opoziție vor încerca și în viitor să încurajeze oamenii să încalce legea.

El a adăugat că Kremlinul va asculta cerințele persoanelor care au luat parte la manifestațiile ce au avut loc duminică în mai multe orașe din Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel