Urmărește emisiunea live


Virusul COVID-19, ca o bombă în creier. Neurochirurgul Ciurea: Mă îngrozesc. S-a distrus totul, a dispărut zona aia din creier

COVID-19 i-a atacat creierul, nu plămânii, managerului Spitalului Județean Vaslui. Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat cum a fost posibil și cât de grav este. 

Psiholog de profesie, managerul s-a izolat acasă cu fiul său, unul dintre tinerii din grupul adus de la Costinești, infectat cu coronavirus. Și-a monitorizat singură saturația sângelui, neștiind că, în cazul său, virusul i-a atacat creierul. Fiul său a găsit-o în stare de inconștiență, în comă.

”Modificări majore în creier”

Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a afirmat că nu e un caz rar acesta în care virusul atacă creierul. El a amintit că, după gripa spaniolă, au fost ”o grămadă de fenomene neurologice”. ”Căderea este bruscă pentru că nu avem date încă despre acest virus să putem spune că se duce numai în dreapta, numai în stânga sau numai în centrul creierului. Din nefericire, sunt cinci leziuni dovedite, în momentul de față, la nivelul creierului și doamna (n.r. managerul de la SJ Vaslui) cred că a fost afectată în totalitate, pentru că linia vitală a creierului, trunchiul cerebral a fost afectat, trunchiul cerebral, care n-a mai funcționat. O persoană tânără, la 43 de ani, e în plină putere. De ce n-a mai funcționat trunchiul cerebral? Înseamnă că s-au produs modificări majore. Sunt două elemente: celula nervoasă care n-a mai putut funcționa și întreg sistemul vascular care n-a mai adus oxigen și sânge în centrii nervoși.”

În continuare, neurochirurgul a prezentat date din Lancet despre cum afectează COVID-19 creierul: ”Vedem niște imagini impresionante, nu sunt ale doamnei, ci un articol impresionant din Lanset din iulie. E impresionant ce scrie acolo. Au adunat date din Japonia, China, SUA, UK și au zis că acest virus parșiv atacă sistemul nervos și produce afectarea celulei nervoase în totalitate, e fenomenul de encefalită, probabil că doamna a avut acest lucru. Sunt cazuri sporadice, dar, când le aduni pe toate, e un număr foarte mare.”

2. -imagine fara descriere- (creier-covid_08611000.png)

Întrebat ce vede în fotografii, celebrul neurochirurg a afirmat: ”Mă îngrozesc, e o afectare foarte mare în partea de sus a creierului, e o degradare majoră a celulelor nervoase, cu zone necrotizante, necroză înseamnă distrugere, cum cade o bombă în jur, s-a distrus totul în creier, a dispărut zona aia din creier acolo unde a căzut lovitura. Dacă ne uităm cu atenție, e în profunzimea creierului, deci aici pot să spun clar că e zona temporală afectată, pe partea dreaptă care va afecta gândirea, creația, productivitatea, memoria, atenția. E pe dreapta. Dacă era pe stânga, afecta vorbirea. Imaginile sunt reale, sunt din Lancet, au apărut deja în literatură. Oameni buni, mai bine o prevenim decât să o tratăm. Cum putem trata așa ceva? Este în mijlocul creierului, zonele albe, de descompunere cerebrală.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel