Virgiliu Postolachi, atacantul crescut la PSG, a ales naționala Moldovei, deși a fost curtat de România

Virgiliu Postolachi, atacantul crescut la PSG, a ales naționala Moldovei, deși era curtat de România  /  Sursă foto: Virgiliu Postolachi Facebook
Virgiliu Postolachi, atacantul crescut la PSG, a ales naționala Moldovei, deși era curtat de România / Sursă foto: Virgiliu Postolachi Facebook

Virgiliu Postolachi, atacantul crescut la echipa Paris Saint-Germain FC, a ales să joace pentru naționala Republicii Moldova, deși era curtat de România.

Atacantul de 20 de ani a echipei Royal Excel Mouscron din Belgia, Virgiliu Postolachi, a fost convocat la Naționala U-21 a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Federația Moldovenească de Fotbal. Jucătorul crescut de PSG era curtat insistent de federația de profil din România, iar din această cauză a refuzat de mai multe ori convocarea la echipa națională a Republicii Moldova.

Potrivit regulamentelor internaționale, dacă va ajunge să joace un meci oficial în tricoul Moldovei, Virgiliu Postolachi, care ar mai deține cetățeniile Franței și a României nu va mai putea juca pentru o altă țară.

Cine e Virgiliu Postolachi?

Născut pe 17 martie 2000, în Edineț, R. Moldova, Postolachi a jucat mai întâi pentru echipa Under 17 a lui PSG, iar în 2018 a fost promovat la echipa Under 19 şi a primit primul contract de fotbalist profesionist cu superclubul din Paris la care joacă Neymar sau Mbape.

Capabil să joace oriunde în linia ofensivă, tânărul vârf a jucat în şase meciuri de Youth League în sezonul 2018-19 şi, pe lângă reuşita în poarta lui Bayern, a punctat şi în partida contra lui Celtic (3-2 pentru PSG). Rezultatele sale au atras atenția atât a Federației moldovenești de fotbal, cât și a celei din România.

În august 2018, Federația Română de Fotbal (FRF) anunța că basarabeanul și-ar fi anunțat intenția de a juca pentru echipa națională a României, în timp ce reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) încă așteaptau ca familia Postolachi să ia o decizie finală.

Ulterior însă, jucătorul a fost transferat la Lille unde nu a prins niciun meci oficial, iar în acest sezon a fost împrumutat la echipa belgiană Royal Excel Mouscron la care a avut doar 6 apariții.

Jucătorul a fost curtat de România

Publicația Pro Sport scrie că Postolachi a fost convins de oficialii FRF, în urmă cu doi ani, să nu accepte să joace pentru naționala țării sale de origine, ci să obțină cetățenia română și să evolueze pentru una dintre reprezentativele României, fie că e vorba de U19, U21 sau naționala mare.

Dar, între timp, actualul fotbalist al lui Mouscron nu a mai fost convocat la nicio națională a României, iar, în 2019, Mihai Stoichiță a anunțat, pentru ProSport, că fostul fotbalist al lui PSG a fost blocat de Republica Moldova la FIFA și UEFA să joace pentru țara noastră, deși are cetățenia română. În luna august a anului trecut, într-un interviu acordat pentru ProSport, Oleg Postolachi, tatăl lui Virgiliu Postolachi, și-a exprimat indignarea față de șefii FRF.

„Virgiliu este bine, iar acum joacă în Belgia la Mouscron. Însă, dacă vreți să vorbim și despre o eventuală convocare a lui Virgiliu la naționala României, atunci vă pot spune că simt că a fost o bătaie de joc. Păcat de munca depusă de noi și de domnul Geolgău, mare păcat. Nimeni nu ne-a mai căutat de pe la FRF de mai bine de un an și jumătate.

Noi am refuzat naționala Moldovei pentru România și ne-am pus foarte multă lume în cap. Nimeni de la FRF nu ne-a anunțat oficial sau nici măcar neoficial care a fost problema. Au apărut prin presă tot felul de informații, iar mie nu mi se pare normal să aflu de prin presă care sunt motivele neconvocării fiului meu la nicio reprezentativă a României. Nu înțeleg de ce s-a făcut atâta tevatură pe tema obținerii cetățeniei române, dacă cei de la FRF au abandonat așa de repede lupta pentru ca fiul meu să joace pentru România”, a spus Oleg Postolachi, în luna august a anului trecut, informează ZdG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel