Viorica Dăncilă, intervenție în Parlamentul European - Live

Plenul Parlamentului European dezbate, astăzi, situaţia statului de drept din România. Premierul României și-a început discursul, având la dispoziție doar cinci minunte pentru a prezenta poziția Guvernului de la București. 

"Trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni, ei sunt beneficiarii măsurilor din PE. Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţeneşti sunt respectate. În ce fel a apărat MCV cetăţenii români? S-a vorbit mult despre instituţii, numirile de magistraţi, lupta anticorupţie. Nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omulului, protocoale.

Există decizii judecătorești care arată cum s-au falsificat probe, pentru a crea vinoății. Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. Asta înseamnă că acest mecanism și-a ratat menirea.

Cer oficial să se spună cine a redactat raportele MCV? Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem, pentru că au loc pe teritoriul unui stat UE.

Despre mitingul din 10 august  (...) văd că este acuzată Jandarmeria Română pentru că a intervenit la un miting neautorizat împotriva unor manifestanţi violenţi care au încercat să ocupe clădirea Guvernului. (...) Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de acţiuni şi proceduri practicate peste tot în Europa"

Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali", a spus Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel