VIORICA DĂNCILĂ, declarații de ultim moment: Decizie de neînțeles

Președintele PSD și premieurul României Viorica Dăncilă face declarații de ultim moment după decizia ALDE de a părăsi coaliția de guvernare. 

Declarații Viorica Dăncilă. LIVE TEXT: 

- Am vrut să discut cu fiecare președinte de Organizație, să vedem opinia din teritoriu, ca la sfârșit să putem avea o decizie. În unanimitate, colegii au susținut că trebuie să continuăm guvernarea. Avem responsabilitate față de cei care ne-au acordat votul în 2016, pentru implementarea programului de guvernare, responsabilitate asumată împreună cu ALDE, dar iată că trebuie să ducem mai departe aceste lucruri doar PSD. 

- E foarte important ce se întâmplă cu România, dincolo de interesele politice, dincolo de deciziile politice, avem responsabilitatea de a asigura stabilitate pentru țara noastră, de a ne ține promisiunile în fața românilor. 

- Deci, vom continua guvernarea, vom implementa programul de guvernare. În eventualitatea în care ALDE a decis ca mâini miniștri să-și dea demisia, vom numi miniștri interimari până la noi numiri în Guvern.  

- E o decizie de neînțeles din partea ALDE, am încercat să vedem ce stă în spatele acestei decizii, pentru că nu putem vorbi de restructurare, de un nou program de guvernare. Cu acest program de guvernare au venit în fața cetățenilor PSD și ALDE. Înțelegeam dacă era vorba de o candidatură, am înțeles că dl președintele Tăriceanu a vrut să candideze din partea ALDE, PSD a vrut propriul candidat, înțelegeam dacă ieșea din coaliție pentru susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru a ridica partidul în sondaje, dar vedem că nici acest lucru nu s-a întâmplat, sunt lucruri pe care nu le înțelegem, dar important este ce facem de acum încolo, care sunt următorii pași. 

Răspunsuri la întrebări

- Doamna Mănescu va rămâne în Executiv, are proiecte în ministerul de Externe și eu cred că a dat dovadă de foarte multă responsabilitate, dincolo de interesele politice, de acțiunile de partid, trebuie să avem în vedere ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern și să asigurăm stabilitate pe plan intern. 

- Și dacă alți miniștri vor decide acest lucru - să rămână în Guvern, își vor putea continua mandatele. 

- În eventualitatea în care ceilalți miniștri își depun demisia, sunt miniștri în Guvern care vor prelua interimar portofoliile: Nicolae Bădălău, la Energie, Ioan Deneș, la Mediu, pentru Relația cu Parlamentul, Radu Oprea. 

- Vom încerca negocieri pentru a obține o majoritate în Parlament, știm că este necesară. Vom folosi toate pârghiile, astfel încât acest Guvern să-și ducă la capăt programul promis cetățenilor. 

- Nu pot să știu ceea ce face dl președinte Iohannis, am avut destule blocaje din partea domniei sale, e posibil să avem blocaje și-n perioada următoare.

- Da, am discutat cu domnul președinte, i-am spus că am trimis nominalizările de miniștri către Cotroceni. 

- Ca să facă restructurare, trebuie să ai o majoritate largă în Parlament, să te asigură că poți să aduci pentru vot deputații și senatori care să formeze o majoritate. Am considerat că nu este momentul acum, vin alegerile prezidențiale, iar în același timp acum este prioritar programul de guvernare. (...)

- Sunt anumite lucruri care se pot accepta și anumite lucruri care nu se pot accepta. Cred că dl Călin Popescu Tăriceanu știa cum este alcătuit Guvernul când a plecat cu PSD la guvernare. Ca să schimbăm acum.. Probabil dacă schimbam, venea cu alt motiv și alt motiv și de fiecare mai intervenea ceva. Cert e că ALDE a vrut să iasă de la guvernare și să se alăture Pro România. 

- Decizia- privind președinția Senatului- nu am luat-o încă, o vom lua în forul statutar. 

- Colegii au susținut să nu ieșim de la guvernare, oamenii au votat ca să ducem guvernarea la capăt, suntem un partid serios. 

- Dacă va fi o moțiune de cenzură, dacă va trece moțiunea de cenzură, ne supunem votului Parlamentului și asta este situația. Sunt un om puternic, am alături de mine o organizație foarte puternică și cred că trebuie să dăm dovadă de putere și determinare până la capăt. 

- Dl Robert Negoiță e suspendat din PSD. Știm foarte bine că tot ceea ce nu trebuie să facă PSD e evocat de dl Robert Negoiță.

- Nu mi-e teamă de alegerile anticipate. Singura mea teamă e să nu pierdem încrederea oamenilor, voi face tot ce e posibil pentru valul de încredere în PSD, singura temere e să nu-i dezamăgim, voi face tot ce ține de mine să nu dezamăgim oamenii. 

- Comisari europeani - Nu am primit niciun refuz, astăzi au fost la Bruxelles atât Rovana Plumb, cât și Dan Nica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel