Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal: Haz mai mult decât este necesar

Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor după ce s-a dus într-un focar de infecție cu Coronavirus și s-a îmbrățișat cu persoane infectate. 

Viorel Cataramă a a aflat în direct la România TV că s-a deschis un dosar penal pe numele său. Iată cum a explicat acesta gestul făcut, dar și faptul că este cercetat. 

”Eu cred că nu este niciun motiv pentru dosar penal. Se face haz mai mult decât este necesar, dar sigur că nu pot eu să opresc dosarele penale. În orice caz, văd că se confirmă de către Parchet că eu m-am îmbrățișat cu o persoană purtătoare a virusului Covid-19. 

Cum a plecat de acasă?

Nu am declarat nimic că plec de acasă. Eu pot să plec de acasă cu mașina, pe jos, cu bicicleta, cu căruța, cu elicopterul, sunt drepturile mele pe care mi le dă legea română. Am avut declarație, dar nu cred că privește pe cineva lucrul acesta. Eu m-am dus acolo ca să mă infectez voluntar, să demonstrez că stăm degeaba acasă și că falimentarea României și încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale este o greșeală. Eu vreau să demonstrez că nu voi păți nimic și că politica în România trebuie să fie schimbată. 

A pus viața altora în pericol?

Nu pun viața nimănui în pericol, sunt izolat la domiciliu, singur, nu intru în contact cu nicio altă persoană. Vreau să vă spun să nu vă fie frică pentru că sunt o mulțime de alte persoane care mor că nu au acces la sănătate. Mor de alte boli și noi ne ocupăm de alte boli. Am falimentat România”, a declarat Viorel Cataramă. 

Ce au anunțat magistrații

”În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 C.p.

În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. - I.P.J. Ialomița s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că - în data de 07.05.2020 - o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID - 19.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel