Violență domestică. USR, propunere legislativă: E o prioritate

USR
USR

Luni, parlamentarii Uniunii Salvaţi România (USR) vor depune o propunere legislativă de modificare a procedurii de emitere a ordinului de protecţie în cazul violenţei domestice.

Anunțul a fost făcut de senatoarea USR Florina Presadă.

'Este o prioritate ca victimele violenţei domestice să fie în siguranţă, în primul rând să reducem acest fenomen de violenţă în familie, aşa că am pregătit o propunere legislativă pentru modificarea procedurii de emitere a ordinului de protecţie în cazul violenţei în familie. Am introdus obligativitatea măsurilor de control la emiterea acestui ordin de protecţie, iar printre măsurile de control să fie şi brăţara electronică. Este un proiect pe care îl voi depune luni. În acest moment, strângem semnături. Brăţara electronică să fie purtată de agresor, este o măsură practică acum în cazul arestului la domiciliu. Există deja termenul în Codul de procedură penală, nu am făcut decât să preiau această procedură şi să o includ în procedura de emitere a ordinului de protecţie a victimei', a explicat vineri Florina Presadă, într-o declaraţie de presă.

[citeste si]  

Pe de altă parte, potrivit senatoarei, reforma electorală, respectiv alegerea primarilor în două tururi, scăderea pragurilor electorale şi a numărului de semnături pentru înregistrarea candidaturilor şi nu în ultimul rând extinderea dreptului de vot la distanţă sau prin corespondenţă pentru noi categorii de cetăţeni şi pentru alte tipuri de alegeri se află printre priorităţile legislative ale USR, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel