Viktor Orban anunță noi RESTRICȚII. Baruri închise şi interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în Ungaria

Viktor Orban, premierul Ungariei, a anunțat că vor fi impuse noi restricții pentru a limita infectările cu Sars-Cov-2.

Ungaria va închide barurile şi cluburile de noapte şi va impune o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, pentru a limita infectările cu coronavirus, a anunţat marţi seara premierul Viktor Orban, transmite Agerpres. Noile restricţii intră în vigoare de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, transmit Reuters şi MTI.

Premierul i-a îndemnat pe parlamentari să autorizeze aceste măsuri pe o perioadă de 90 de zile. Orban a explicat că Ungaria tinde să fie cu 5-7 zile "în urma" Austriei în materie de epidemie, iar dacă această tendinţă se menţine spitalele vor fi pe punctul de a-şi epuiza capacităţile la jumătatea lunii decembrie.

Școlile rămân deschise



Şeful executivului de la Budapesta a admis pe de altă parte că doar un vaccin va pune capăt pandemiei, "ceea ce se poate întrezări acum", Ungaria este în discuţii cu Uniunea Europeană, Rusia, China şi Israelul privind achiziţia de vaccinuri, odată ce vor fi dezvoltate.

Interdicţia de circulaţie anunţată marţi seara va fi valabilă pe timpul nopţii, mai exact între miezul nopţii şi ora 5 dimineaţa. În privinţa evenimentelor sportive, a cinematografelor şi teatrelor, acestea vor fi obligate să restrângă accesul publicului, permiţând doar ocuparea fiecărui al treilea loc, şi masca va fi obligatorie.

Autorităţile vor inspecta toate evenimentele şi vor aplica amenzi, iar localurile care nu respectă regulile vor fi închise pe loc, a atenţionat Orban.Şcolile rămân însă deschise, precum şi toate magazinele şi restaurantele. În Ungaria în prezent 63.940 de infecţii cu coronavirus active. Totodată, 4767 de pacienţi sunt trataţi în spitale, iar 348 sunt ventilaţi mecanic. Numărul testelor efectuate se ridică la 1.111.991.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel