EXCLUSIV  VIDEO: Caz interesant la o persoană cu obezitate. REGULĂ în cazul celor care vor să slăbească

Dr Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, realizează de două săptămâni intervenții cu robotul DaVinci Xi, un sistem de ultimă generație. 

Dr Bogdan Marțian a discutat, în exclusivitate pentru DCNews și DCMedical, despre avantajele sistemului chirurgical robotic de la Sanador și robotul DaVinci Xi.  

„Am început de două săptămâni să lucrez cu el. Am operat hernii ventrale. Am făcut și un gastric sleeve în cazul unui pacient cu obezitate morbidă. Adică dintr-un stomac mare am făcut unul care se rezumă la un fel de tub, la o mânecă, de aceea se și numește gastric sleeve, pentru că arată ca o mânecă la sfârșit. Am operat un pacient cu cancer de rect. Robotul are un avantaj major în astfel de cazuri, deoarece este capabil să lucreze într-un spațiu îngust, greu accesibil și cu instrumente articulate”, a spus Bogdan Marțian.

Sanador

Cu privire la cazul pacientului cu obezitate morbidă, a precizat ulterior: „Avea 124 de kg și indicele de masă corporală 41. Trecuse prin mai multe cure de slăbire nereușite. Regula este: cei care vor să slăbească pot slăbi, cei care au ambiție pot să slăbească. Slăbesc uneori impresionant, dar cei mai mulți nu sunt capabili să se mențină după ce au ajuns la o anumită greutate și încep din nou să ia în greutate. De cele mai multe ori, ajung la o greutate mai mare decât cea de la care au plecat. După repetate cure de slăbire, în timp, de fapt, se îngrașă în trepte. După fiecare reușită a unei cure de slăbire, se întorc la o greutate mai mare și tot așa”.

VEZI ȘI: ROBOTUL care face minuni la Sanador. Ce nu poate realiza mâna omului, pentru el... o nimica toată / video

Dr Bogdan Marțian a vorbit, în cadrul interviului, despre chirurgia robotică, ce presupune deschiderea unui astfel de centru de chirurgie robotică, dar și în ce specialități medicale se pot face intervenții robotice la Sanador. Emisiunea a fost transmisă simultan pe paginile de Facebook și canalele de YouTube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. Ea va putea fi urmărită și în linkul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel