Victor Ponta: Nu înțeleg aceste sabotaje din partea CSM

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat că va fi prezent miercuri la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a se asigura că plenul consiliului nu va bloca procedura de numire a Monei Pivniceru, în funcția de ministru al Justiției.

După epuizarea primului subiect aflat pe ordinea de zi, cel privind listele electorale de la referendumul de pe 29 iulie, premierul Victor Ponta a atins subiectul Mona Pivniceru, care în cursul zilei de astăzi a demisionat din magistratură. ”Am considerat încă din șase august că e în interesul bunei funcționări, să avem un ministru al Justiției care să provină din rândul judecătorilor și care să nu aibă o apartenență poitică. Din păcate de atunci până astăzi, într-o atitudine greu de expicat, CSM a întârziat un răspuns,” a declarat de la Palatul Victoria, Victor Ponta.

Acesta a afirmat că miercuri se va afla pe ordinea de zi a plenului CSM și demisia Monei Pivniceru, premierul anunțând că va fi prezent la adunarea consiliului. ”Voi fi și eu prezent miercuri la CSM, pentru ca plenul să nu obstrucționeze ocuparea funcției de ministru a Justițieie de către Mona Pivniceru. Nu înțeleg aceste amânări și sabotaje, din partea colegilor doamnei Mona Pivniceru. Sper ca judecătorii să se întoarcă din vacanța bine meritată,” a menționat șeful executivului.

Premierul a calificat demisia Monei Pivniceru, drept un ”gest de mare curaj” și a făcut totodată un apel public către membrii CSM, ca aceștia să acționeze conform legii. ”Îmi exprim speranța că miercuri seara dna Pivniceru va depune jurământul de ministru al Justiției,” a adăugat Victor Ponta.

Șeful Guvernului nu l-a uitat nici pe judecătorul CSM Cristi Danileț, care i-a amenințat cu închisoarea pe toți cei care critică acțiunile Parchetului, cu privire la referendum. Referitor la acesta, premierul a spus că dl Danileț ar trebui ”să vină la serviciu odată.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel