Declarații la MAI. Vela: Sunt CELE MAI DURE măsuri luate în ultimii zeci de ani

Captură Antena 3
Captură Antena 3

Marcel Vela a făcut noi declarații, privind starea de urgență, la sediul MAI.

"Suntem astăzi în faţa dumneavoastră pentru a vă prezenta principalele activităţi desfăşurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea răspândirii cu noul tip de coronavirus, dar şi ce alte măsuri de ordin legislativ, administrativ şi operaţional luăm pentru a creşte gradul de protecţie al cetăţenilor.

Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani, pentru că asta o cere situaţia în care ne aflăm. Aşa cum v-am mai spus, este dureros momentul prin care trecem este greu să ţi se îngrădească unele drepturi şi este greu ca libertatea să depindă de o declaraţie. Gândiţi-vă totuşi că, nerespectându-le, putem ajunge la adevărate tragedii", a spus Marcel Vela.

Vezi și: Preţurile la energie, gaze, carburanţi, PLAFONATE

"Trebuie să dăm dovadă de solidaritate"

"Vă asigur că Ministerul Afacerilor Interne va analiza în permanenţă măsurile şi rezultatele acestora. Vă asigur că măsurile dispuse se vor ridica sau relaxa atunci când suntem convinşi că s-a limitat sau diminuat răspândirea acestui cumplit virus, lucru realizabil doar dacă respectăm distanţarea socială şi reducem la minim interacţiunea între persoane. Suntem în prima linie, suntem la datorie şi vă suntem alături prin tot ceea ce facem. Ţin să mulţumesc angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, celor din Ministerul Sănătăţii şi celor din Ministerul Apărării Naţionale pentru eforturile susţinute, dar şi celor dragi lor pentru înţelegere şi suport.

Trebuie să dăm dovadă de solidaritate şi de apreciere a semenilor, să oferim sprijin necondiţionat celor care au nevoie, dar să respectăm legile şi măsurile luate. Putem reuşi prin gesturi şi printr-un comportament corect, responsabil şi susţinut. Ne aflăm în faţa unui examen greu cu toţii care se întinde pe o perioadă încă necunoscută, dar al cărui final îl putem stabili doar noi, dacă vom realiza fiecare că suntem o naţiune puternică şi unită în aceste clipe grele", a mai spus  Vela.

Vezi și: Vela anunţă ORDONANŢA MILITARĂ 4. Detalii

Ordonanța militară nr. 4. Marcel Vela: Dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel