Vela anunţă ORDONANŢA MILITARĂ 4. Detalii

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Marcel Vela anunţă Ordonanţa militară numărul 4, emisă în contextul stării de urgenţă.

Principalele declaraţii ale lui Marcel Vela: 

- Am clarificat cu privire la pers. peste 65 de ani un interval orar în care pot să-şi rezolve probleme de natură medicală, tratamente oncologice, dializă, deplasare care se poate face folosind mijloacele proprii sau ale familiilor lor, mijloace de transport santiare, toate acestea în intervalul orar normal, pe întreaga perioadă a zilei. 

- Am permis deplasarea în afara locuinţei persoanelor peste 65 de ani şi în intervalul 20-21 pentru nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru acest interval nu e nevoie de declaraţie.

- Cei care sunt în izolare la domiciliu, identificaţi şi verificaţi, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină şi, obligatoriu, vor suporta toate cheltuielile care implică această carantinare. Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând şi ei toate cheltuielile carantinării. 

- Am stabilit: conducătorii auto care intră în ţară, cei care conduc tot ceea ce ţine de tonaj mai mare de 2,4 tone au 3 opţiuni pentru a-şi proteja familiile: fie angajatorul le asigură un loc în care să se izoleze între curse, fie declară că se izolează la domiciliu cu familia, fie autorităţile locale pun la dispoziţie spaţii de carantinare la cerere, cu plata costurilor aferente. 

- Aceleaşi condiţii le aplicăm şi piloţilor de aeronave şi personalului navigant.

- Am instituit pentru o perioadă stabilită de angajator măsuri de izolare la locul de muncă pentru personalul cu funcţii esenţiale în producţia, transportul energiei, gazelor naturale, inclusiv celor din zona de extracţie, producţie, procesare a resurselor şi materiilor prime. 

- Autorităţile locale începând cu 31 martie 2020 vor monta dispozitive cu dezinfectante la toate intrările blocurilor şi vor efectua activităţi de dezinsecţie pe scări, lifturi şi spaţii comune. 

- O dată cu publicarea ordonanţei militare în M.Of., în perioada stării de urgenţă, preţurile la energie electrică, termică, gaze, carburanţi, nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi, la data emiterii ordonanţei militare. Acestea pot doar să scadă în funcţie de cerere şi ofertă. 

- Mesajele de utilitate publică pot fi mediatizate şi se vor adăuga ca timp suplimentar spaţiului alocat pentru publicitate, intenţionând să nu afectăm veniturile şi resurselor financiare pe care instituţiile media le realizează în calupurile alocate de CNA.

- Interdicţia de a nu circula mai mult de 3 persoane se aplică exclusiv circulaţiei pietonale.

actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel